Sluneta otestovala nový povrch haly

Sportovní hala UJEP má nový povrch.

Dobře odskakuje a neklouže, prozradil nám po dnešním exhibičním tréninku jeden z hráčů Slunety Ústí nad Labem, jejíž hvězdy dnes rozsvítily naši sportovní halu. I člověk v poměrně vysoké funkci si při rozhovoru s nimi připadá poněkud nicotně, jak nám ostatně potvrdil pan prorektor pro vědu, který se dnes i přes svůj nabitý program ve sportovní hale zastavil, aby na zátěžový test nového povrchu osobně dohlédl.

Sportovní hala Pedagogické fakulty UJEP má kromě nového povrchu v tělocvičně také nově zrekonstruovanou posilovnu, impozantní horolezeckou stěnu a mnoho dalších prostor, vybavených pro specializované sportovní aktivity. Zájemcům o zdravý pohyb z řad studentů a zaměstnanců univerzity, ale i mimo ni, nabízí tyto své prostory k využití. A koho nezajímá pohyb, nalezne zde i lecjakou historickou zajímavost. Třeba dvoje těžké, hermeticky uzavíratelné dveře, vedoucí k posilovně, připomínající doby, kdy se strašívalo jadernými zbraněmi a místo pohádky se dětem na dobrou noc předčítalo Merleho Malevil.

Byla to radost, pozorovat kluky ze Slunety v akci. A ještě větší radost byla pozorovat studenty UJEP, kteří se cestou z přednášek na KTVS zastavovali na ochozech a se zájmem shlíželi na trénink hvězdného basketbalového týmu. V Kampusu UJEP to dnes prostě žilo. Venku se sedělo na dekách, vypůjčených z Vědecké knihovny, piknikovalo se a hrálo na kytary. Uvnitř se přednášelo, studovalo, zkoumalo, přemýšlelo, diskutovalo a sportovalo.

Jaro přichází každý rok i #nasever. Tak se k nám přidejte!