Radka Denemarková předčítá ve VK UJEP

Tuto středu poobědvejte literaturu.

Ostatně, leckde v našem kraji už proběhlo masopustní veselí, takže trocha toho odříkání je na místě. Na jakém místě? Ve volném  výběru Vědecké knihovny UJEP. Hostina začne přesně ve 13:00 a společnost vám bude dělat česká autorka a překladatelka německých děl Radka Denemarková, trojnásobná držitelka ceny Magnesia Litera.

Vzhledem k bolavým historickým a společenským tématům, kterým se Radka Denemarková ve svých dílech věnuje, je vysoce nepravděpodobné, že byste (i přes tu dokonale polední hodinu) během čtení dostali chuť na něco jiného než na písmenka. Nicméně, trpíte-li, podobně jako my, závislostí na kofeinu, lze se do knihovny vypravit s kelímkem, samozřejmě neprodyšně zavíčkovaným a ideálně vlastním, do kterého vám v Literární kavárně v prvním patře rádi naservírují “dobrou brazilskou”.

V žaludku vám pak tou kombinací tekutiny a literatury vznikne něco na způsob písmenkové polévky, takže budete odcházet nasyceni. A to je přesně ta asociace, kterou chceme, abyste si spojovali s naší vědeckou knihovou: když mám hlad (po vědění), jdu (se nasytit) do VK UJEP.

Dobrou chuť!