4. Fuckup Night v Hraničáři

Neúspěchy úspěšných počtvrté inspirují Ústí.

Ehm. Tedy, pokud je pravda, že neúspěchy inspirují, možná to bude i naopak… Uvidíme. Každopádně k nám do Ústí, do Hraničáře, hlavně díky inovátorům z ICUKu, již tuto středu zavítá několik velmi úspěšných osobností. Úspěšných a známých. Skoro by se chtělo říci starých známých, kdybychom se nebáli, že se někdo urazí. Proč starých známých? Protože jejich příběhy jsou známé až notoricky. Ale také proto, že některé z nich jste možná, jako správní seveřané, skutečně osobně potkali.

Jako třeba Dana Tržila. To je Ústečák, jak Brno! I když teď už spíše světoobčan. Mnozí z vás jistě znají jeho podcastový pořad, ve kterém roztomile rozmlouvá se zajímavými lidmi.

Nebo Martina Bareše. Toho jste mohli potkat třeba v řopíku, v dole nebo naopak nahoře. V kopcích. Tady všude kolem. Rodák z Litvínova rozjel před pár lety cestovku Offroad Safari, která nabízí trochu jiné poznávací výlety, než na jaké jste zvyklí. Jeho úspěch je dokonalým receptem na to, jak z nedostatku vytvořit přednost.

A Lucii Tvarůžkovou. Tuto přednost jste však tady na severu, konkrétně v Litvínově, mohli potkat naposledy když chodila na gympl. Potom utekla do Prahy, pak do Londýna a Bruselu. Jejím nejslavnějším útěkem však zřejmě byla rezignace na post šéfredaktorky IHNED.cz. Z prestižní pozice odešla proto, že nesouhlasila s propouštěcími praktikami vydavatelství Economia. A její nejznámější projekt? Zebru známe všichni, vždyť tady na severu jsme na půjčování peněz experti. Ze “safari” Lucie utekla zpátky do CreativeDoc, kde působí dosud. Asi tušíte, že slovo útěk slouží v tomto odstavci jako (nepříliš) rafinovaná šifra pro slovo úspěch. Tak si ji, totiž Lucii, hlavně ve středu v 19:00 utíkejte do Hraničáře poslechnout na vlastní uši.

A s ní i zbývající dva účinkující zaručeně úspěšného večera o neúspěších, Dana Přibáně a Petra Skočdopole, kteří sice nepocházejí ze severu, ale jsou tak provaření, že nemá cenu o nich psát. Pročež to balíme a vy prostě přijďte. Ju?

♦ ♦ ♦

 

No, to je zase Fuckup, tahleta aktualitka…