Studenti naší U3V mění Ústí k lepšímu

Je vymalováno!

V nemocnici není rád žádný pacient. I když se o vás dobře starají a dávají vám dohromady nefunkční tělo, jakmile tu pobýváte delší čas, podepíše se neosobní, chladné prostředí nemocničních chodeb na vaší psychice. Ta je přitom, jak už dnes víme, důležitým faktorem v procesu uzdravování.

Jitka Kratochvílová z katedry výtvarné kultury naší PF UJEP se inspirovala osobním zážitkem, kdy s dcerou trávila delší dobu na dětském oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a rozhodla se prostředí, ve kterém se léčí malé děti, oživit malbami postaviček z animovaných večerníčků. Nápadu se aktivně ujali její studenti z kurzu malby při Univerzitě třetího věku UJEP.

Uzdravit se, je teď v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem hračka. Stačí, aby na vás ze zdi štěkl Maxipes Fík, pískl Krtek, zaskřehotali Křemílek s Vochomůrkou nebo Malá čarodějnice, a hned se vám bude lépe dýchat.

Babičkám a dědečkům za tenhle počin děkujeme a Jitce Kratochvílové, až ji zase potkáme v kampusu, navrhneme, ať se s barvami, dědečky a babičkami vydá i na jiná místa, která působí na psychiku (nejen) všech Ústečanů. Třeba dolů k Labi na cyklostezku, na Magistrát, na Hlavní nádraží, do Trmic, do Krásného Března, na Severní nádraží a tak dále a tak podobně.

A hlavně hodně zdraví!