Zimní sklizeň 2018 – Výstava klauzurních prací zimního semestru 2017/18 studentů FUD UJEP

Přichází každoroční sezónní přehlídka klauzurních prací student Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Ve dnech 8. až 10. 2. 2018 představí studenti svá díla široké veřejnosti.

Šestnáct rozmanitých ateliérů nabízí to nejčerstvější z mladé umělecké scény a designu. V ateliérech Katedry designu letos uvidíte řešení vybraných prvků a úpravy interiéru restaurovaného barokního kostela sv. Mikuláše v Petrovicích (Design interiéru), úkoly se zaměřením na fenomén keramických glazur (Design keramiky) nebo různá pojetí porcelánových čajových setů a sáněk (Produktový design). V ateliéru Vizuální design studenti vzdávají poctu žánru, hrdinovi a filmům o Jamesi Bondovi. Grafický design I  připravuje společný projekt animací a identit pro „Czech American TV“ americkou televizi prezentující ČR, nebo redesign módních a life-stylových časopisů. Grafický design II se mimo jiné pochlubí návrhy pro divadlo „A studio Rubín“. V ateliéru Sklo (pod novým vedením Marcela Mochala) studenti představí křehké nádoby navržené pro technologii technického skla i hutní výrobu s tématem „Nápoj mého srdce“ a „Zmrzlinový pohár“. Oděvní a textilní design (s novým vedoucím Janem C. Löblem) připravil svérázné oděvní kolekce s důrazem na střih a modelaci. Milovníci volného umění a digitálních médií mohou zamířit do ateliérů Katedry elektronického obrazu, jejíž studenti řeší převážně individuální témata, ateliér Interaktivní média však letošní Zimní sklizeň vtipně doplňuje jednotným zadáním s názvem „Zakázané ovoce“.

Přijďte ochutnat FUD a sklidit pořádnou dávku inspirace. Sázíme na podzim, sklízíme v únoru!

Během prvních dvou dní výstavy vás celou Zimní sklizní provedou studenti Kurátorských studií s vysvětlujícím komentářem k vybraným ateliérům. Tato prohlídka začne ve čtvrtek a v pátek v 11 hodin v atriu budovy. Ve čtvrtek od 13:00 h vás navíc zveme na prohlídku komentovanou externími kurátory a umělci (Milan Mikuláštík, Daniel Novák, Lenka Sýkorová, Miroslav Hašek), kteří budou odborně interpretovat nejzajímavější vystavená díla.

Všechny ateliéry v budově FUD v areálu kampusu UJEP budou otevřeny ve čtvrtek a v pátek od 10:00 do 18:00 h, v sobotu od 12:00 do 18:00 h.

Hromadné komentované prohlídky pro žáky středních uměleckých škol je nutné sjednat předem.

Informace: Barbora Čápová, koordinátorka výstavy /

FB událost
Zpráva na webu FUD