Nositel Nobelovy ceny přijede na FSE UJEP

Dne 4. 5. 2018 přivítá Fakulta sociálně ekonomická Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (FSE UJEP) významného hosta, nositele Nobelovy ceny, Vernona Lomaxe Smitha. 

 Vernon L. Smith obdržel Nobelovu cenu za ekonomii v roce 2002, a to za „ustanovení laboratorních experimentů jako nástroje empirické ekonomické analýzy“.

Návštěva nositele Nobelovy ceny je významnou událostí pro naši univerzitu i celý region. Dáváme najevo, že jsme schopni spolupracovat s předními světovými experty,” říká doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D., děkan FSE a dodává: „Věříme, že jeho pobyt na ústecké univerzitě i vědecké směřování otevřou našim studentům i kolegům další možné směry ekonomického výzkumu, kterým se v budoucnu na fakultě chceme více věnovat.“

Vernon L. Smith přijede oficiálně do České republiky, aby zde od UJEP převzal čestný doktorát honoris causa. V rámci své návštěvy ale také pokřtí vznikající experimentální laboratoř na FSE UJEP, která se svou kapacitou řadí k největším experimentálním pracovištím v České republice.

Čestný titul doctor honoris causa převezme profesor Smith při slavnostním ceremoniálu, který proběhne v Červené aule Multifunkčního informačního a vzdělávacího centra UJEP v pátek 4. 5. 2018 od 10:30 h.

Kontakt: Jitka Ježková, , 775 605 083