Sportovní den rektora nabídne desítky disciplín a zvučná jména

31 sportovních aktivit se rozběhne dne 25. 4. 2018 na UJEP v rámci Sportovního dne rektora.  Akce je opět připravena ve velkém stylu.

 Dne 25. 4. 2018 se koná pod záštitou rektora Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, doc. Martina Baleje, Sportovní den rektora. Je určen pro studenty a zaměstnance UJEP i partnery univerzity, kteří rádi využijí možnosti si zasportovat.

„Snažím se posílit a podporovat sportovní aktivity na univerzitě. V roce 2016 jsem proto obnovil tradici pořádání Sportovního dne rektora,“ říká Martin Balej. „Aby akce měla reálný přínos, byli v letošním roce studenti i zaměstnanci předem dotázáni, jaké sportovní disciplíny by je zajímaly. Účast studentů jsem také opět podpořil udělením rektorského volna,“ doplňuje rektor.

Akci připravuje tradičně katedra tělesné výchovy a sportu pedagogické fakulty. Program naváže na léta minulá, ale zároveň reaguje na výsledky ankety provedené mezi studenty a zaměstnanci. „Proto máme v letošním roce také  mnoho novinek,“ říká Mgr. Jan Kresta, Ph.D., hlavní organizátor Sportovního dne rektora. „Jsou jimi břišní tance, cvičení na pěnových válcích, funky dance, potápění, silový trojboj, florbal, střelba míčem měřená radarem, KUBB, frisbee, mikrofutsal, pole dance, nohejbal, recesní soutěže (Člověče nezlob se, maxi jenga, woodkopf), orientační běh, plavání, eSport nebo streetbal,“ uzavírá výčet Jan Kresta.

Sportovní aktivity budou odstartovány v 8:00 h. Následně se během dopoledne rozběhne více jak 30 sportovních disciplín, na které, mimo jiného, přilákají např.   známí sportovci Jan Onder, Lukáš Konečný nebo Fabiana Bytyqi.

Nabídka, ze které mohou účastníci Sportovního dne rektora vybírat, je skutečně rozsáhlá, výše zmíněné novinky doplňují stálice z předchozích ročníků: box, aerobik, tabata, dance aerobik, bodystiling, Pilates, CORE posilování, jóga, badminton, beachvolejbal, cyklistický výlet, lanové překážky, lukostřelba, slack line, stolní tenis, výběh, šerm, veslování na trenažeru, turistické výlety a volejbal.

Doprovodný program akce pak nabídne soutěž o „nejvíce sportující fakultu“ a instagramovou soutěž. „Nově jsme letos také vytvořili pro zájemce o účast platformu Nemáš spoluhráče?, kde bylo možné domluvit si spoluhráče do týmu,“ uvádí Jan Kresta.

Podrobný program.

Video pozvánka.

 Kontakt: Mgr. Jan Kresta, Ph.D., , 475 283 217