Proběhněte se s námi Ústím i Kampusem!

Září patří v Ústí všem, kdo rádi běhají.

V jednom měsíci se totiž odehrají hned dva oblíbené běžecké závody.

Mattoni ½Maraton se zvláštní kategorií Běh o pohár rektora

Jako první proběhne 15. 9. 2018 Mattoni 1/2Maraton z rodiny běhů RUNCZECH. A protože s 1/2Maratonem už dlouho kamarádíme a jsme i letos jedním z partnerů akce, mohou se účastníci závodu, kteří jsou zároveň zaměstnanci či studenti UJEP, hlásit do zvláštní kategorie Běh o pohár rektora. (Jen nám na sebe, prosím, nezapomeňte →napsat telefon, ať vás po doběhnutí můžeme pozvat na bednu!)

Ústecký půl-maraton je specifický svou atmosférou: všudypřítomný postindustriál‏, protkaný relikty jak předválečného “kapitalismu”, tak i poválečného “socialismu”, které už jinde nejsou moc k vidění. Oba extrémy přitom rámuje nádherná, divoká příroda na rozhraní Českého středohoří a Českého Švýcarska, kde zároveň mohutné Labe vstupuje do největšího pískovcového kaňonu v Evropě.

Za tímhle zážitkem sem jezdí běžci z celého světa. Vám stačí sednout na trolejbus a dojet na start.

Běh Kampusem

1/2Maraton pro vás zároveň bude dobrým tréninkem na další oblíbený běh, který se uskuteční 25. 9. 2018, přímo v Kampusu UJEP. Jedná se o tradiční Běh Kampusem, na který už se také můžete registrovat. Pořádáme ho samozřejmě hlavně proto, abyste si po letních dovolených zase trochu připomněli, kde co v Kampusu máme a pěkně si to všechno oběhli… Ba ne, však víte, přece proto, abychom se na začátku zimního semestru alespoň jednou společně potkali jinak, než v učebnách, kancelářích a laboratořích. Těšíme se, že tím na začátku nového akademického roku trochu rozproudíme krev v žilách univerzity severu.

Tak na viděnou na trati (a snad i na bedně)!