Běh kampusem 18? Povedl se!

A teď bychom chtěli hlavně všem poděkovat.

Uběhl více než týden. Hrdla, ochraptělá fanděním, se konečně vzpamatovala. Nadešel čas zhodnotit letošní tradiční závod na uvítanou akademického roku. Jaké to bylo?

Cože? Vy jste neběželi? Nefandili? Dobře, tak ale příští rok už určitě, ano?

Počasí vyšlo skvěle. Dorazily běžecké hvězdy, jejichž účast jsme si moc přáli. Dorazili Erasmáci. Dorazil pan rektor Balej. A hlavně, hlavně jste dorazili vy. Vy, co rádi běháte a nevadí vám, že třeba vždycky nedosáhnete na stupně vítězů. Za to vám, účastníkům Běhu kampusem 18, patří velký hlasitý DÍK!

Letos jsme oproti předchozím ročníkům mírně pozměnili trasu a ukázalo se, že to, navzdory obavám, běžcům docela sedlo. Atmosféra toho odpoledne před Fakultou umění a designu UJEP byla nezapomenutelná. Nízké podzimní slunce vysílalo svazky paprsků skrz koruny vysokých listnáčů nad kampusem a při průběžném vyhlašování výsledků ozařovalo borce jako ten nejluxusnější stroboskop. Musel to být zvláštní, výjimečný pocit, stát na bedně a cítit po sobě putovat tu koncentrovanou solární pozornost.

Kdo chce, může se podívat na fotky.

A teď se ještě sluší vzdát dík těm, bez jejichž podpory by Běh kampusem rozhodně nebyl tak příjemnou záležitostí. Našim sponzorům. Za finanční podporu organizace závodu děkujeme firmě AGC. Běžci v kampusu zářili v oranžových funkčních trikách od společnosti Adler, která je partnerem běhu Kampusem již od jeho počátků. Jsme za to rádi a děkujeme. (A blahopřejeme k nedávnému získání Ceny Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost.) Děkujeme firmám Emspoma a Happy Loop za dárky pro naše běžce. Těšilo nás, že jsme mohli vypustit děti na hrad. A jsme rádi, že tam s námi byl Svižnej Emil, i když už mu pomalu končila sezóna. Že holky ze Špajzu přivezly svoje dobroty, že bylo co opékat a co k tomu ukusovat.

A děkujeme šťastné hvězdě, že máme ve svých řadách Davida Cihláře, nadšeného sportovce, který svým živým moderováním Běh kampusem rozsvítil ještě o něco víc, než jak se to podařilo tomu zlatému podzimnímu slunci.

Tak zase za rok!

Výsledky žen

Výsledky mužů.