Příští týden patří na UJEP vědě

Festival vědy a techniky pod záštitou Akademie věd ČR.

Startuje na UJEP v úterý 6. 11. 2018. Od 9 hodin ráno do 17 hodin odpoledne bude na filosofické fakultě možné navštívit Centrum pro dokumentaci a digitalizaci památek. Pokud vás tedy například láká studium historie, zároveň se zajímáte o architekturu či jste outdoorový typ a přestože vás dějiny baví, nechcete strávit život v archivu, je tohle ideální příležitost seznámit se s oborem, který vaše priority umí dokonale skloubit. Centrum dokumentace navíc disponuje špičkovou moderní zaměřovací a a 3D skenovací technikou, kterou jinde pravděpodobně neuvidíte.

Divadlo fyziky, přednášky a vědecký jarmark

Ve středu 7. 11. si můžete vybrat, jestli si raději poslechnete zajímavou přednášku ředitele ústeckého archivu Mgr. Petra Karlíčka, Ph.D., o karikatuře v českých dějinách (od 15:00 v Muzeu) či zda dáte přednost vědeckému divadlu ÚDiF, na které zveme všechny generace od 16:00 do Červené auly Multifunkčního centra UJEP. Budeme si hrát se světlem, tak přijďte, třeba se vám ho podaří trochu i nenápadně nahrnout do kabelky na zimu.

Další příležitost na to, začít si s vědou tykat, budete mít hned následující den, ve čtvrtek 8. 11., na vědeckém jarmarku FSE UJEP. A když už budete na jarmarku nakupovat všechna ta chytrá urbanistická řešení, stavte se v 17:00 na přednášku Lucie Povolné o tom, jak vědu propagovat.

A pokud se vám, z nějakého záhadného a nám naprosto nepochopitelného důvodu, nepodaří dorazit ani na jednu z výše uvedených akcí, které pro vás v rámci celorepublikového Týdne vědy a techniky pořádáme, využijte pro jednou faktu, že Lukana je naše regionální rodinné stříbro, k něčemu dobrému: vyrobte si doma aspoň lávovou lampu.

#vedajekamos!