Přijďte za námi na GAUDEAMUS!

Na sever nebo na jih?

Jistěže #nasever! Nicméně tento týden se i my, zatvrzelí seveřané, posouváme o něco jižněji. Pražský veletrh vysokoškolského vzdělávání GAUDEAMUS začne již zítra a potrvá do čtvrtka. Přivítáme vás na stánku č. 63.

Jak se univerzita severu uchazečům představí? Na 8 způsobů ↓

PF UJEP

Chcete zasvětit život učení sebe i ostatních? Stojí to hodně úsilí, ale stojí to za to. Pedagogická fakulta je sama o sobě jakousi malou univerzitou. Dotknete se tu všech oborů, ale přitom si zachováte nadhled. Získáte schopnost posouvat své hranice stále dál. A kde se pořádají ty nejlepší studentské akce? Že se vůbec ptáte!

FUD UJEP

Chcete tvořit? Máte možnost. V jednom ze 16 ateliérů, s přesahem na ostatní fakulty, do prostoru města i za hranice republiky. Pro prestiž v oboru, zajímavé osobnosti, moderní technologie, návaznost na tradiční i nekonformní galerijní prostory a zázemí specializovaných dílen. A pro promoce pod širým nebem, i když z něj třeba zrovna prší… Štěstí.

FŽP UJEP

Jestli existují skuteční superhrdinové, chodí bezpochyby na fakultu životního prostředí. Kde jinde by se naučili zachraňovat to, co někdo jiný poničil? Napravovat škody a předcházet jejich vzniku? Péče o životní prostředí je oborem budoucnosti. V našem regionu se navíc studuje v kontextu konkrétních potřeb dlouho vytěžované krajiny. Tak pojďte. Přidejte se k našim superhrdinům!

FF UJEP

V elegantní budově FF UJEP můžete pracovat na rozvoji myšlení a na mapování národní paměti. S pomocí toho nejmodernějšího vybavení budete bádat v historických pramenech i v terénu. Budete jezdit do světa. Mluvit cizími jazyky. Spřátelená drážďanská univerzita je za humny a nejbližší kavárna hned v přízemí.

FSE UJEP

Chcete se hlavně co nejlépe připravit na skutečný život ve světovém měřítku? Moderní obory, praktické semináře a zkušenosti předních domácích i zahraničních odborníků na politiku, hospodářství, urbanismus, řízení a chytrá sociálně-ekonomická řešení komplexních společenských otázek. To je životní realita dnešní doby. To je naše fakulta sociálně ekonomická.

PřF UJEP

Berou vás broučci, kytičky, kamínky? Proč ne. Jestli vás kromě toho oslovuje i našlápnuté nano, informační a GIS technologie, environmentální geografie, počítačové modelování, analytická chemie, toxikologie a podobné lahůdky, bude se vám líbit na naší přírodovědecké fakultě. K zahození nebude ani zbrusu nová budova Centra přírodovědných a technických oborů plná laboratoří a specializovaných učeben, kam se přírodověda v blízké době přestěhuje.

FZS UJEP

Máte zájem o obory, které učí, jak předcházet nemocem a úrazům, rozvíjet zdraví a pečovat o ně v případě jeho poškození? Děláte dobře. V době stárnoucí populace totiž přesně tyhle obory nabývají na důležitosti. Studenti fakulty zdravotnických studií mají navíc možnost aplikovat teoretické poznatky okamžitě v praxi na klinikách, které vznikají díky spolupráci mezi ústeckou Masarykovou nemocnicí a naší univerzitou.

FSI UJEP

Chcete co nejenergičtěji nastartovat kariéru? Pusťte se do studia energetiky, strojírenství nebo materiálových věd. Fakulta strojního inženýrství disponuje zkušenými odborníky, moderními laboratořemi, špičkovými technologiemi a také již několika vlastními patenty. Studenty si často ještě před absolutoriem rozeberou perspektivní zaměstnavatelé z regionu.

 

Zkrátka a dobře, pokud chcete pro sebe či pro někoho blízkého jistotu vzdělání na úrovni, vydejte se do Letňan na Gaudeamus, na stánek číslo 63. A pak hned #nasever!