ICUK hledá nové řízení

V Ústeckém kraji se otevírá zajímavá pracovní pozice

A my o tom píšeme proto, že osoba, která ji obsadí, bude mít na univerzitu a její rozvoj ruku v ruce s rozvojem regionu významný vliv. Jde totiž o místo ředitele či ředitelky Inovačního centra Ústeckého kraje. Že jste o ICUKu ještě neslyšeli, je samozřejmě absolutní nesmysl, takže budeme dělat, že jsme to neslyšeli. Přesnou pracovní náplň této zajímavé a výjimečné pracovní pozice se dozvíte na webu ICUKu (nicméně vězte, že to bude něco jako dělat stavbyvedoucího, jenom místo na klasickou stavbu budete dohlížet na budování celého kraje).

Dosud zastával roli ředitele centra Ing. Tomáš Siviček, PhD., kterého, právě i díky jeho aktivitám pod hlavičkou ICUKu, znají také téměř všichni, kdo se v Ústeckém kraji snaží o zlepšení, ať už v jakékoli oblasti. Za to, že ICUK za vydatné pomoci svého týmu doslova vydupal ze země, mu patří velký dík. Tomáš se ve své kariéře posouvá dál a lze jen doufat, že to bude právě v našem regionu, kde jsou lidé se silnou a inovativní vizí potřeba jako sůl.

Kdyby byla tahle naše aktualita scénářem k dramatickému filmu, napsali bychom, že inovace a rozvoj jsou pro Ústecký kraj otázkou života a smrti. Ale protože se jedná o běžnou aktualitu, musíme zachovat chladnou hlavu a napsat něco mnohem civilnějšího, tedy například, že jsou inovace a rozvoj pro tenhle kraj důležité.

Pro nás je zase důležité, aby osoba, která se bude starat o to, aby se v našem regionu inovovalo a rozvíjelo, tak činila v návaznosti na inovace a rozvoj v rámci vědeckých a výzkumných aktivit na naší univerzitě. I proto jsme kdysi stáli u zrodu ICUKu. A i proto teď tomu dynamickému týmu chytrých a zkušených lidí, kteří sídlí jen kousek od nás v jedné z budov univerzitního kampusu a se kterými na sebe denně máváme u oběda v literární kavárně, držíme palce, aby jim brzy šéfoval schopný a inteligentní člověk se smyslem pro humor a pro specifika tohoto divoce krásného kraje plného výzev.