Den otevřených dveří na UJEP

Letos je ve středu 29. ledna.

Otevřeno má všech našich 8 fakult. Vy mějte hlavně otevřené oči, ať vidíte všechny ty divy, které vám naši dobrovolníci ukáží.

Na co se ptát?

Na přírodovědecké fakultě se zeptejte třeba na loni nově otevřené Centrum biologických a environmentálních oborů.

Na fakultě životního prostředí se zajímejte o nový studijní program Aplikovaná geoinformatika nebo také o novou budovu plnou laboratoří a hitech učeben, do které se, SPOLU S PŘÍRODOVĚDOU, již brzy přestěhuje.

Na fakultě strojního inženýrství vás letos “vykostí” praktickými ukázkami techniky, kterou speciálně pro účely dne otevřených dveří přestěhují do kampusu z detašovaných laboratoří Za Válcovnou. Osaháte si 3D tiskárny, P.I.V. metodu, PC numerické výpočty, robotiku, aerodynamický tunel a další technologie. Fíha. Bude to vážně síla. Tedy F.

Na fakultě zdravotnických studií si nechte pofoukat jakoukoli bolístku a přitom se ptejte na 11 klinických pracovišť a na úzkou spolupráci s Masarykovou nemocnicí, v jejímž areálu se pro FZS UJEP brzy začne stavět nová budova. Nebo si nechte vyprávět, jak se studentka téhle fakulty nedávno zúčastnila Smart Health Hackathonu v pražském IKEMu.

Navštivte rozhodně i fakultu sociálně ekonomickou, která stojí hned vedle kampusu, v ulici Moskevská. Na zahájení semestru si tihle borci jen tak, mýrnyx týrnyx, pozvou třeba Tata Bojs! Mají tu aktuálně i několik nově rekonstruovaných prostor včetně studentského klubu v podkroví nebo útulné chill zóny v suterénu. Kromě toho je tu i spousta úžasných lidí, kteří v Ústí nad Labem realizují zajímavé a inovativní projekty. A samozřejmě dělají krutopřísnou vědu.

Věda se dělá i na filozofické fakultě. A to v oblastech politologie a filozofie, historie či lingvistiky. Můžete tu ale i nastartovat kariéru, která vám umožní hrát si s nejmodernějšími technologiemi a zároveň být neustále v terénu, na zajímavých památkách, které se v Sudetech stále ještě dají objevovat. Zeptejte se na to třeba tohohle pána.

Nejvíc z vás bude určitě směřovat do budovy pedagogické fakulty, která v Ústí nad Labem kultivuje učitelské, ale i další profese již více než 65 let. I tuhle fakultu čeká v nadcházejících letech výrazné prostorové rozšíření. Pozajímejte se tu, kromě oborů a podmínek studia, například i o úspěchy PF UJEP v oblasti institucionální akreditace. A nezapomeňte si dát báječnou Mirkovu kávu ve stánku v přízemí. Je nejlepší v kampusu i okolí!

Zaskočit se dá i na fakultu umění a designu, kde bývá sice den otevřených dveří pro bakalářské obory tradičně v listopadu, nicméně co se týče navazujících magisterských a doktorských studijních programů, rádi vám tu 29. ledna zodpoví jakékoli dotazy. Můžete tu zároveň nahlédnout do všech 17 ateliérů, z nichž některé se, jak sami zjistíte, pokud u nás začnete studovat, občas jaksi samovolně vysunou z budovy do plenéru kampusu, samotného města Ústí nad Labem nebo nějakého jiného českého či světového města

Přijďte! A kromě očí mějte i otevřená srdce. Sever vás potřebuje.

#myjsmeujep

#nasever