Ministr Brabec: Na univerzitu pěšky

Zatímco píšeme tuhle aktualitu, sedí ministr životního prostředí, Richard Brabec, v pracovně pana rektora. Jak to víme? Viděli jsme jej z okna. Přišel pěšky. Stejně, jako včera, během Dne otevřených dveří, uchazeči o studium.

Za tu chvilku mezi dveřmi jsme stihli vyzvědět, že se panu ministrovi líbí náš kampus, a také, co pro něj znamená Ústecký kraj:

„Ústecký kraj je pro mě srdeční záležitost, je to ale také kraj, který má z hlediska životního prostředí celou řadu neduhů, které je potřeba zmírnit. Ty bezprostřední se týkají například lepší kvality ovzduší v obcích. Právě v ústeckém kraji mohou lidé využít půjčky na nové kotle, které pokryjí cenu nového zdroje. Naopak dlouhodobé změny přinese konec využívání uhlí, který aktuálně připravuje Uhelná komise,” říká.

Dnešní schůzky se účastní i děkan naší fakulty životního prostředí, doc. Pavel Kuráň, který do debaty vnese vědecká témata, využitelná v budoucnu právě pro zvýšení kvality života a životního prostředí v Ústeckém kraji.

Pánové se jistě také z okna pracovny doc. RNDr. Martina Baleje kochají pohledem na téměř dokončenou budovu, do které se fakulta životního prostředí, společně s přírodovědeckou fakultou, v tomto roce přestěhuje.

A my koukáme z okna, abychom viděli, jestli pan ministr pěšky i odejde…