Smlouva na dostavbu FSI UJEP podepsána

Dnes, 20. 4. 2020, podepsal Martin Balej, rektor UJEP, Smlouvu o dílo na provedení stavby nových výukových prostor Fakulty strojního inženýrství UJEP v Kampusu UJEP.

Jedná se o další rozsáhlou investiční akci směřující k centralizaci aktivit univerzity a dokončování rozvoje Kampusu UJEP. Budova CEMMTECH je jednou ze tří staveb, které budou realizovány z projektu RE:START zaměřeného na hospodářskou restrukturalizaci Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje,“ upozorňuje rektor, doc. Martin Balej.

Podstatou Smlouvy o dílo je stavba, respektive dostavba objektu FSI UJEP v univerzitním kampusu. Dobudování nových výukových prostor umožní fakultě kompletní centralizaci i rozvoj nových studijních programů. Část fakulty strojního inženýrství se totiž stále ještě nachází v budově na Klíši v ulici na Okraji. Po dokončení stavby se přestěhuje do kampusu.

Investiční akce výstavby výukových prostor pro FSI je opatřením podporujícím rozvoj studijních programů na této fakultě, tolik potřebných pro zajištění stability a dalšího rozvoje Ústeckého kraje.

V novém objektu, přistavěném ke stávající budově v kampusu, vznikne prostor zahrnující nové učebny, specializované laboratoře, zázemí a konzultační místnosti, tedy prostor nezbytných pro výuku a pro akademické pracovníky nově vznikajících studijních programů.