V kampusu UJEP jsme otevřeli amfiteátr pro venkovní výuku

A nejen pro výuku. I pro setkání a schůze, divadlo, festivaly, filmové projekce (amfiteátru vévodí velkoplošná obrazovka s úhlopříčkou 5,2 m) nebo třeba jen tak, pro piknik a kávu z přilehlé Literární kavárny. A samozřejmě pro oslavy přijímaček, promocí, profesur, docentur, doktorátů, státnic, klauzur, zkoušek, zápočtů i kolokvií, protože to všechno jsou závažné důvody, proč se vydat posedět s přáteli na pěkném místě. Klidně až hluboko do noci, jak vidno na obrázku výše.

Co se to vlastně v posledních letech v centru Ústí nad Labem děje? Co to tu vzniká?  A čím může kampus UJEP být pro obyvatele postindustriálního města na severu ČR? Jednou větou (kterou pan rektor pronáší v rozhovoru k otevření Amfiteátru pro Českou televizi):

„Naším cílem je, aby se kampus UJEP stal veřejným místem spojeným s kultivovaným prostředím a kvalitou, aby se sem Ústečané naučili chodit…” Tak hurá!

A kdybyste po nějakém takovém příjemném posezení v našem amfiteátru pocítili akutní záchvat vděčnosti, stačí poslat pár vzdušných polibků do čtvrtého patra rektorátu, kde (nad dalšími projekty na zlepšení podmínek pro vědu, vzdělávání, ale i běžný život v Ústí nad Labem) sedí pánové Nergl (kvestor), Zukerstein (prorektor pro rozvoj a kvalitu) a Novák (prorektor pro vědu a vůbec pro všechno progresivní, od patentů přes amfiteátry až po hokej💜).