Nové univerzitní podcastové studio

Pro tento rok jsme se rozhodli, že k našim 30. narozeninám vybudujeme něco úžasného nejen pro nás, ale i pro vás. Touto novinkou je univerzitní podcastové studio!

Ačkoliv již na naší univerzitě nějaké podcasty vznikly, rozhodli jsme se právě v roce 2021 ucelit rozhovory s osobnostmi spjatými s UJEP právě pod hlavičku univerzitního Podcastového studia UJEP. Nové podcastové studio vzniklo v budově Centra celoživotního vzdělávání pedagogické fakulty a účastníkem se může stát doopravdy kdokoliv.

Jakožto multidisciplinární prostředí máme širokou škálu otázek, které jsme se snažili sjednotit do několika tematických pořadů. Prvním je Příběh UJEP, pod kterým vznikají rozhovory s absolventy, studenty a zaměstnanci, protože právě to jsou osobnosti, které nás utváří a díky kterým se píše náš příběh.

Chcete být u toho? Jsme na začátku a rádi přivítáme každého, kdo se do toho bude chtít pustit s námi.

Podcasty UJEP jsou k dispozicích na  platformách Spotify a SoundCloud.

Pro vstup do nahrávacího studia je potřeba dopředu napsat info e-mail na:

PŘED VYUŽITÍM STUDIA JE TŘEBA SI ZAREZERVOVAT DEN A ČAS! ZAŠLETE POŽADOVANÝ TERMÍN NA:
PŘI PRAVIDELNÉM VYUŽÍVÁNÍ STUDIA VÁM BUDE DO KALEDÁŘE UDĚLEN PŘÍSTUP.

Příběh UJEP a podcasty 

Příběh UJEP vznikl v souvislosti s oslavami 30 let od založení naší univerzity. V tomto pořadu vychází nejen podcasty, ale také videa a fotografie. Již nyní si můžete poslechnou rozhovor Ing. MgA. Radka Timofteje s proděkanem pro vnější vztahy na Fakultě životního prostředí (FŽP) a ekologickým aktivistou, Mgr. Miloslavem Kolenatým nebo třeba rozhovor s metalurgem, držitelem tří patentů za slitiny hliníku a vedoucím Ústavů strojů a energetiky (ÚSE) na Fakultě strojního inženýrství (FSI), Ing. Jaromírem Caisem Ph.D.

Naše univerzita se skládá z 8 fakult, dalším pořadem jsou Fakultní podcasty a jak už název napovídá, jedná se o rozhovory, které má každá fakulta ve své vlastní režii. Vznikl již podcast s Filozofickou fakultou (FF) s doc. Mgr. Martinem Veselým Ph.D., historikem moderních dějin a vedoucím katedry historie.

Chybět nesmí ani další pořad – rozhovory naší Studentské unie pod názvem: #MYJSMEUJEP, která již vyzpovídala několik hostů. Poslechnout si můžete například Antonína Štefana věnujícího se boxu nebo Barboru Fenclovou, organizátorku Seznamováku, dlouholetou členku ústecké taneční skupiny Freedom a viceprezidentku Studentské unie UJEP.

Naší ideou jsou rozhovory plné zážitků, které posluchačům předají kousek z vás a třeba to někomu pomůže v rozhodování, kam povedou jeho další kroky životem. Například pro studenty přemýšlející o vycestování máme speciální inspirativní podcast se zahraničními studenty. Tím je poslední pořad s názvem Erasmus+ talks, kde promluvil třeba Bobby z Ghany nebo Sinan z Turecka o svých poznatcích ze studií na UJEP.

To vše si můžete pustit třeba na cestách do práce nebo do školy místo poslechu rádia a hudby na platformách Spotify a SoundCloud.