Ústí ovládl ELBE DOCK, kde má letos projekci i #PŘÍBĚHUJEP!

Mezinárodní filmový festival ELBE DOCK zahájil včera v Ústí nad Labem stezku odvahy audiovizuálními instalacemi v bývalém protiatomovém krytu, tzv. „Bunkru“. Proč stezku odvahy? Protože hlavním heslem letošního ročníku je NEBOJ! Neboj ve smyslu nebát se otevírat a pohlížet na témata, která se zdají kontroverzní, odsouvaná, okrajová… Rozhodli jsme se tedy nebát a přispět letos do bohatého programu i filmy z univerzitní produkce.

Ano, čtete správně! Ve čtvrtek, 30. září, v den, kdy vyvrcholí letošní oslavy 30 let existence UJEP v Ústeckém kraji, se v rámci festivalu ELBE DOCK v kině Hraničář od 11 hodin odehraje premiéra prvních 7 dílů experimentálně dokumentární série #PRIBEHUJEP o lidech z ústecké univerzity. Jste na ni srdečně zváni!

Krátké filmy, které uvidíte, vznikají od začátku roku v rámci malého univerzitního produkčního týmu a jsou snahou odklonit se při propagaci univerzity a popularizaci vědy od klasických PR strategií, oprostit se od marketingových klišé a pokusit se vystavět most mezi akademickým prostředím a světem za branami univerzitního kampusu pomocí toho nejjednoduššího prostředku, jakým se v historii začínaly mezilidské vztahy – prostým představením se.

Tak přijďte. Přijďte se představit, seznámit, potkat – s akademiky, studenty a absolventy univerzity, která letos slaví 30 let od svého vzniku. Dobrý den!

#SLAVÍME30

#PRIBEHUJEP

P.S. A kdyby vám to nevyšlo ve čtvrtek 30. 9., přijďte na festival ELBE DOCK v neděli 3. října, kdy bude od 14:00 v prvním patře kina Hraničář druhé uvedení všech 7 dílů #pribehujep. A vůbec, tenhle týden prostě nechoďte nikam jinam než na kulturu, koncerty, filmy, workshopy, instalace… Do kampusu UJEP nebo na festival ELBE DOCK. Obojí bude to stát za to!