Kampus UJEP začíná sbírat ceny

Letos v rámci celorepublikového projektu Naše město 1991–2021 byla Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem nominována Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR na Cenu Opera Civitatem 2021.

 

Dne 4. 10. 2021 předala zástupkyně MŠMT, náměstkyně člena vlády RNDr. Zuzana Matušková, hned tři ocenění Kampusu UJEP. Stalo se tak na Pražském hradě ve Španělském sále  při vyhlašování Cen Opera Civitates 2021.

Cenu ministra školství, mládeže a tělovýchovy Roberta Plagy Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem za výstavbu Kampusu UJEP vytvářejícího podmínky pro rozvoj vědy, výzkumu, inovací a kvalitnější výuku a život studenstva převzal z rukou náměstkyně Matuškové rektor UJEP doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D.

Kampus UJEP je obrovskou příležitostí k akceleraci mezifakultní spolupráce a k vytváření interdisciplinárních oborů a vědeckých týmů,“ uvádí rektor doc. Martin Balej.

Na Cenu za nejvýznamnější a nejkvalitnější investiční realizaci pro vzdělávání a výchovu dětí a mládeže ve městě v letech 1991–2021 byla nominována města Ústí nad Labem, Jihlava, Varnsdorf a Smečno. Vítězný diplom statutárnímu městu Ústí nad Labem za pomoc při výstavbě Kampusu UJEP přispívajícímu k regeneraci a revitalizaci města převzal primátor města Ústí nad Labem PhDr. Ing Petr Nedvědický.

Náš kampus je místem kreativní energie. A co je podstatné? Není tady jenom pro nás, pro UJEP, je tady pro občany tohoto města. Zóna s pozitivní atmosférou nabytá mládím, tvořením, kvalitním programem i odpočinkem, která by na tomto prostoru bez příchodu UJEP, domnívám se, taková nebyla,“ doplňuje Martin Balej.

Třetí Cena putující za Kampusem UJEP byla udělena architektonickému studiu Pelčák a partner architekti za architektonický návrh Budovy Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

Osobně již velmi dlouho vnímám náš univerzitní kampus jako jedinečný prostor definovaný kultivovaným seskupením našich fakult i sdílených budov, moderním designem skloubeným s minulou architekturou, a zároveň místo plné zeleně a relaxačních zón. Když následně zjišťuji, že je takto posuzován i širokou veřejností a dostává se mu veřejných ocenění, cítím hrdost i radost navzájem,“ uzavírá rektor Balej.

Pro více informací navštivte www.poctaceskezemi.cz