Filmové léto s UJEP pokračuje. Červen zaujme třeba horolezce a školáky.

Přijďte si užít Filmové léto s UJEP do kampusu. Opět v období letních měsíců každý čtvrtek promítáme filmy v pohodové kvalitě zcela zdarma.

 Od června do srpna 2023 zopakuje ústecká univerzita loňskou úspěšnou sérii promítání filmů ve svém kampusu. Venkovní amfiteátr univerzitního městečka se osvědčil jako dokonalý prostor pro dokonale letní aktivitu a návštěvníci Filmového léta s UJEP se v něm pohodlně zabydleli.

Divákům jsme se snažili zajistit ještě větší pohodlí, a tak se mohou v amfiteátru těšit na měkké podsedáky, a tedy pohodlnější posezení. Zároveň prošla inovací i terasa před kavárnou Kampuska, i odtud si návštěvníci vloni zvykli produkci sledovat, říká Ing. Ondřej Kounovský, vedoucí oddělení marketingu a propagace na UJEP.

Počínaje červnem do konce srpna bude UJEP každý čtvrtek od 17:30 h uprostřed kampusu promítat filmy s různorodou tematikou. Zahájí hned 1. 6. 2023 projekcí filmu Přání k narozeninám a do konce měsíce již nyní může veřejnost vybírat ze šesti titulů červnového programu. Šesti proto, že končí škola a začínají prázdniny.

Na začátek prázdnin, stejně jako vloni, jsme zařadili výjimečnou nečtvrtkovou projekci filmu pro děti jako rozloučení se školním rokem. pátek 30. 6. 2023 tak zveme děti již od 10:00 h na promítání animované komedie Kocour v botách: Poslední přání,“ upřesňuje Ondřej Kounovský.

Netradiční formát má také produkce 22. 6. 2023 spojená s předchozí přednáškou Nepálem křížem krážem/ (obyčejné) příběhy z nížin a velehor. Fandové lezení v nejvyšších horách světa se v kampusu osobně setkají s jedním z nejúspěšnějších českých himálajských lezců Honzou „Trávou“ Trávníčkem. Před promítnutím dokumentů Expedice Manáslu 2011 a Expedice Cho Oyu 2016 (nevidomý sportovec Honzík Říha se pokouší o výstup na svou první „osmitisícovku”) s ním budou moci prožít a sledovat napínavé vyprávění z vysokohorských expedic.

Filmové léto s UJEP počítá také s tradičními úvodními soutěžemi pro diváky. Atmosféru toho pravého letního kina zaručuje propojenost amfiteátru s kavárnou Kampuska. Zde je možno si kromě skvělé kávy a sladkých pochutin dát i letní koktejly. K promítání se bude grilovat a nebude chybět ani klasický popcorn.

 UJEP promítá zdarma, pro kohokoliv a za jakéhokoliv počasí. Navíc nemusíme čekat na tmu, velkoplošná obrazovka amfiteátru je viditelná i za slunečné oblohy, a tak k nám mohou diváci přijít třeba rovnou z práce“ uzavírá Ondřej Kounovský.

Každý čtvrtek celé léto tedy stačí přijít do univerzitního kampusu, pohodlně se usadit před obrazovkou nebo na vlastní dece usednout do trávy, a zhlédnout s univerzitou a přáteli film týdne. Lehátka, deky i deštníky jsou k zapůjčení.

Červnový program

Více o Filmovém létu na UJEP