Nestůj… a pojď!

Studentky oboru Kurátorská studia FUD UJEP si Vás v rámci svého výstavního cyklu “Nestůj… a pojď!” dovolují pozvat na výstavu CALL OPEN umělecké skupiny Krůtí směs R. I. P. a výstavu Don’t panic! umělecké skupiny Duna.

„Nestůj…
CALL OPEN// Krůtí směs R. I. P
Vernisáž proběhne 7. března od 18:00 h
Výstava potrvá do 28. 3. 2018
Galerie Rampa, Pasteurova 9, Ústí nad Labem 4. patro Fakulty umění a designu UJEP
otevřeno po-pá 10-18 h
Facebook

… a pojď!”
Don’t panic! // Duna
Vernisáž proběhne 7. března od 17:00 h
Výstava potrvá do 3. 4. 2018
Billboart Gallery, Pasteurova 9, Ústí nad Labem
veřejný prostor před areálem Fakulty umění a designu UJEP
otevřeno nonstop
Facebook

Umělecká skupina Krůtí směs R. I. P.
Projekt umělecké skupiny Krůtí směs R. I. P. je složitým systémem vytvořeným pouze pro sebe sama. V podstatě je nefunkční a k použití vyzývá pouze nápisem CALL OPEN. Komunikaci zde divák nachází ve vizuálních zkratkách, běžných věcech, které ho obklopují, ale i ve zdánlivě nefunkčních systémech, jež otevírají prostor pro fantazii. Úmyslně a podvratně myšlená sabotáž je prostředkem k dalšímu uvažování nad možnostmi využití zdánlivě nemožných situací.

Umělecká skupina Duna
Vlastní inspirací umělců skupiny Duna je realita, která se prolíná do světa sci-fi s prvky mystifikace a nadsázky. Pro Billboart Gallery připravili dílo Don‘t panic!, představující fotografie z povrchových dolů pořízených v Ústeckém kraji. Fotografie mají status jakési reklamy propagující život na Marsu, odhalují spotřební kampaň i subversivní chování a náladu dnešní nevyzpytatelné společnosti. „Nelíbí se vám život na Zemi? Můžete zemřít na Marsu. Samozřejmě, pokud na to máte prostředky.“ Zdá se, že lidstvo si pomalu uvědomuje důsledky vlastního chování, ale místo aby vzedmulo vlny katarze, přichází s novým spotřebním řešením.

Kurátorský tým: Nikola Nováková, Lucie Vostalová, Andrea Čerbačeská, Hedvika Fajkusová, Pavlína Nedbalová a Anna Soukupová
grafické zpracování: Aleks Hue a Marek Bulíř / GDII

Výstava je pořádána v rámci studijního předmětu Kurátorský workshop IV studentkami druhého ročníku navazujícího magisterského oboru Kurátorská studia FUD UJEP.

Výstavní cyklus Billboart Gallery je v roce 2018 organizován s laskavou podporou následujících institucí: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, Fakulta umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

www FUD

Facebook

Kontakt: Klára Mrkusová, , +420 475 285 187, +420 720 695 790