Noc vzdělávání na PF UJEP bude diskusí o budoucnosti školství

Pedagogické fakulty se přemění v kolébky veřejné diskuze o budoucnosti školství. Iniciativa Otevřeno chystá 4. dubna 2018 již druhý ročník Noci vzdělávání.

 Unikátní akce nabídne na šesti fakultách v republice přednášky, workshopy, besedy i promítání, to vše s předními odborníky. Studenti se touto cestou snaží zpřístupnit a částečně rozšířit tematickou nabídku fakult i aktuálně rezonující témata ve společnosti. Záštitu nad nocí vzdělávání v Ústí nad Labem převzal děkan PF UJEP, doc. PaedDr. Pavel Doulík, Ph.D.

V Ústí nad Labem přinese Noc vzdělávání jedinečný program, který proběhne v budově pedagogické fakulty v ulici České mládeže 8. Akci zahájí v 17:00 h přednáška známého odborníka na didaktiku vzdělávání a školního i třídního klimatu Mgr. Roberta Čapka, Ph.D., který se bude věnovat Odměnám a trestům ve školním vzdělávání. Následovat bude od 19:00 h téma Mgr. Lenky Gulové, Ph.D., z Masarykovy univerzity v Brně – Multikulturní výchova jako průřezové téma.

 Zlatým hřebem večera pak bude vystoupení místního pedagoga, PhDr. Ing. Ivana Bertla, Ph.D., který seznámí posluchače s využitím Grafologie v pedagogické praxi. Jeho přednáška začíná ve 21:00 h.

Těšit se návštěvníci mohou také na doprovodný „před přednáškový“ program. Tam je zařazen například workshop studentské iniciativy Fair UJEP s tématikou Populární banány, který začíná již v 15:30 h. Od 18:00 h bude filmový klub 50kino promítat snímek Slyšet očima, po kterém bude následovat beseda s tlumočníkem znakového jazyka a neslyšící učitelkou.

„Otevřeno“ je nezávislá iniciativa studentů pedagogických oborů, kteří dosahují inovací ve vzdělávání tím, že je prosazují na svých domovských fakultách, a ovlivňují tak budoucí učitele. Jde o celostátní veřejně prospěšný projekt, který aktuálně sdružuje studenty 6 českých univerzit. Vizi Otevřena formuluje společné prohlášení 21 idejí pro vzdělávání ve 21. století.

 Kontakt: Bc. Tomáš Čurda, , 607 942 150