Mladí inženýři na návštěvě FSI

8388!

Tolik má UJEP aktuálně studentů. Číslo je to pěkné. A aby bylo ještě hezčí, zveme k nám studenty středních i základních škol. Tento týden u nás byli středoškoláci z Děčína a osmáci z ústecké ZŠ Palachova. Zajímají se o technické obory, proto přijeli zejména za vybavením laboratoří Fakulty strojního inženýrství.

Zájem o studium techniky?

Vzrůstá! A na základní školy se snad dokonce brzy začnou vracet staré dobré Dílny a pozemky. Kdo pamatuje banánky a zdířky, školní trávníky, precizně sestříhané nůžkami na papír a další lahůdkové dílenské „úlohy“, ten nejspíš protočí panenky.

My máme radost!

Z toho, že (i díky projektu Podpora polytechnického vzdělávání v Ústeckém kraji) můžeme žákům zprostředkovávat setkání se skutečně aktuálními technickými trendy a reálnými možnostmi využití takto perspektivního vzdělání.

Věříme, že když se přirozený zájem dětí podchytí zajímavým a podnětným způsobem již od základních škol, doučíme pak studenty na Fakultě strojního inženýrství jen pár drobností z oblasti nejmodernějších technologií a budou připraveni měnit svět! 😜