Zahajujeme akademický rok 2018/2019

Kampus UJEP ožívá zimním semestrem.

Dnes například na uvítanou novému semestru běžíme kampusem!

Zítra možná v kampusu potkáte františkánské mnichy, kteří vám v rámci šestidenní ústecké misie hned na úvod semestru budou zvyšovat sebevědomí a říkat, že jste boží.

FF UJEP zahájí akademický rok jaksepatří důstojně, derniérou výstavy Sola Fide/Pouhou vírou, dne 27. 9. 2018, kdy v kapli sv. Jiří na děčínském zámku zazní od 17:00 h přednáška prof. Jana Royta Luterská šlechta v raném novověku a její dědictví v severozápadních Čechách. V uvolněnějším duchu oslaví Filda úvod semestru během ústeckého festivalu Kult.

Na plné pecky to rozjedou na Peďáku, kde se hned 3. října bude grilovat děkan, 5. října slavit den učitelů a 10. října, v den imatrikulace, konat oblíbený festival Silent Pajda.

FSE UJEP pořádá u sebe na zahrádce 3. října již 5. ročník FSE Fest. Kdybyste si nebyli jistí, jestli jste zvaní, tak tady tomuhle říkají na FSE pozvánka.

Na FZS UJEP už akademický rok dávno zahájili a teď vítají své studenty z daleké budoucnosti prostřednictvím nabídky předporodních kurzů. Kromě toho je hned v říjnu čeká mezinárodní konference o nových trendech ve zdravotních vědách.

FUD UJEP letos slaví 25 let a je v jednom kole. DUUL a Galerie Emila Filly ožily výstavami, galaxie FUD se i letos účastní pražského Designbloku a od 25. října se navíc v rámci projektu Monumentální topografie můžeme těšit na sérii výstav ve veřejném prostoru Ústí nad Labem.

PřF UJEP vystavuje dýně, a to v Naučném botanickém parku, v termínu 1. 10. – 7. 10. 2018.

Večer 5. října zveme od 18:00 všechno studentstvo i veřejnost do velké auly na PF UJEP na výjimečně našlápnutou Noc vědců. 100 let české vědy oslavíme společně s 5 nadmíru zajímavými osobnostmi.

10. 10. 2018 se v Hraničáři budou vítat všichni prváci, bude hrát DJ Australan a bude se tančit, slavit, prostě trénovat na semestr.

Počínaje 11. říjnem zahajuje Studentská unie Souboj fakult UJEP a zvolení zástupci fakult mezi sebou budou až do prosince bojovat v různých disciplínách.

Inu, děje se toho hodně. A aby všechno proběhlo dobře, necháme si to 17. 10. od 17:00 h v univerzitní kapli posvětit ekumenickou bohoslužbou pro univerzitu.