Vánoce na UJEP

Atmosféra se neměří v pascalech, ale v barech.

Tedy, alespoň ta vánoční. Přišli na to, po mnoha praktických experimentech ve svých nových laboratořích, naši kolegové z FSI UJEP. Pročež jsme si poslední listopadový den udělali jeden takový improvizovaný venkovní  bar přímo před rektorátem. Potřebovali jsme se zahřát, abychom mohli rozsvítit naši tradiční vánoční jedličku, která už dva roky roste na trávníku rektorátního náměstí, a letos je ověšená přáními dětí z předlické základky. Kdo chce, může si některé z těch přání uloupnout a splnit. Tak se mrkněte, až půjdete kolem.

Zapomeňte na vánoční akce v obchodech, přijďte na ně k nám

Protože kompletní program si stáhnete, uvedeme jen pár tipů. Rozhodně si v prosinci hlídejte knihovnu. Jak víte, čert a Vědecká knihovna UJEP nikdy nespí. Čert proto, že v pekle je moc teplo, knihovna proto, že pro vás neustále něco vymýšlí a pořádá. Kromě zábavy můžete navíc přispět na dobrou věc. Například účastí na koncertě vokálního uskupení Panoptikum zachráníte kdejaké venkovní kočce minimálně jeden z jejích devíti životů. Mikulášovi zase pomůžete s nadílkou, když ji za něj dojdete nakoupit na tradiční vánoční trhy do VŠ klubu FSE UJEP.
Filozofická fakulta pro vás pořádá přednášku jakéhosi pražského docenta o fenoménu kaváren, což zní v našem sudetském časoprostoru nadmíru podezřele, nicméně tam vyrazte, třeba se káva, čaj a čokoláda, které jsou předmětem řečené disputace, budou i podávat. Kdyby vám to nesedlo, můžete si hned druhý den spravit chuť v Muzeu, na přednášce dalšího tituly ověnčeného Pražáka o tom, jak se Kristus rodil ve výtvarném umění. Jen přijďte včas, aby vám všechna místa neobsadily studentky porodní asistence z FZS UJEP.
Rybovku si poslechnete buď v Krásném Březně nebo na schodech Pajdy. A když vás ve finiši předvánočního shonu chytne panika, že to letos nezvládnete, zajděte si raději poslechnout i přednášku našeho milovaného psychologa PhDr. Otakara Fleischmanna, Ph.D., který vás na popud organizace Otevřeno uklidní, že v tom nejste sami.

Tak se snad někde uvidíme. Zdar a sílu!