Sportovní den rektora

A hvězd ze Slunety, Slovanu a FK Ústí

Ale hlavně vás všech, kdo jste se zúčastnili nebo třeba jen přišli fandit. Bylo vás letos opět o něco více než loni, to znamená přes 550 aktivních účastníků! Za což vám tímto hned v úvodu DĚKUJEME, abyste mohli přestat číst a vrátit se ke studiu, vědě a výzkumu, což je samozřejmě to hlavní, oč na univerzitě jde.

Nicméně si (s těmi, co čtou dál) pojďme na rovinu říci, že bez pohybu by to nešlo. Neboť, jak pravil Aristoteles, život záleží v pohybu. Čímž se zároveň vysvětluje, proč naši univerzitu na předních místech, konkrétně během veslařské exhibice, v nerovném, ale o to poutavějším souboji s hvězdami z výše zmíněných sportovních klubů, reprezentovali zástupci nejen z pedagogické či přírodovědecké fakulty, ale i z fakulty filozofické. Opět – děkujeme!

Na to, co se během letošního sportovního dne dělo, se můžete podívat v albu na naší facebookové stránce. Najdete tam kromě sebe a svých kolegů také tváře, které znáte z plakátů, televizních obrazovek či Instagramu. Takže zase – děkujeme, Lukáši, Fabiano a Honzo, že se k nám každoročně přidáváte a vždycky nám rozproudíte akademicky stagnující krev v žilách!

Můžete si také přečíst reportáž Ústeckého deníku, kde se dozvíte, který tým zvítězil v tradičním, vizuálně atraktivním klání pohybových skladeb, mrknout na reportáž regionální televize, případně se na atmosféru dne a jednotlivé disciplíny (šerm, kubb, woodkopf, eSports, slackline, Les Mills, pěnové válce, běh, mikrofutsal, cyklo vyjížďku, florbal, beach, pinčes, benďas, basket, streetball, plavání a freediving či vlastivědný pochod s hlavním městským archivářem) zeptat těch, co tam byli.

Ale příští rok prostě raději sami (nebo s někým) přijďte. Těšíme se na vás!

Ještě jednou díky všem a nejvíc ze všech tomuhle fanatikovi pohybu, bez kterého by Sportovní den nebyl!