Rektor Balej přivítal ministra Plagu

S úsměvem na tváři

A nebylo to jen tím, že si před návštěvou pana ministra v rychlosti lízl prvního univerzitního medu, který jsme včera dopoledne slavnostně vytočili za asistence známého včelařského mistra Augustina Uváčika. Sympatie našeho pana rektora k současnému ministru školství, mládeže a tělovýchovy jsou totiž zcela upřímné.

A je to logické, protože i díky podpoře MŠMT se v Kampusu staví a, jak pevně doufáme, bude stavět dál: „Nebyla to jen jedinečná finanční injekce ve výši 123 milionů korun, o kterou nám ministerstvo školství navýšilo státní dotaci pro stavbu Centra přírodovědných a technických oborů ve chvíli, kdy jsme po šestiletém úsilí o jeho vybudování již žili v obavách, že stavbu snad nikdy nezahájíme. Navíc totiž ještě díky MŠMT pod vedením ministra Plagy nyní připravujeme další stavby za bezmála 1 mld. Kč, na které máme finanční krytí díky programu RE:START,“ upozornil rektor Martin Balej.

Pan rektor dále ministru Plagovi představil další významný celouniverzitní projekt MATECH (v hodnotě až 3 miliardy korun), který do dalšího programovacího období připravujeme společně s UniCRE a s ústavy Akademie věd ČR.

A protože se nám z duše příčí snaha “mazat někomu med kolem huby”, věnovali jsme panu ministrovi sklenici toho našeho, čerstvě vytočeného univerzitního včelího medu, ať si ho raději namaže na chleba.

Dobrou chuť a děkujeme za návštěvu, pane ministře!