HC North Wings vletěli do první sezóny univerzitní hokejové ligy

Historicky první hokejový tým UJEP byl oficiálně přijat mezi elitu: pro sezónu 2020/2021, která odstartuje již za několik týdnů, jsme právoplatnými účastníky Univerzitní ligy ledního hokeje!

Co bylo před rokem jen snem, se letos v srpnu, po roce náročných příprav, zhmotnilo do téměř dvacítky žlutých a modrých dresů prohánějících se v rámci intenzivního přípravného tréninku po ledě ústeckého zimního stadionu. Za kluky na ledě stojí kromě jejich vlastní dřiny a nadšení také pomoc a podpora mnoha dalších lidí a institucí, počínaje vedením univerzity a jednotlivých fakult, přes Ústecký kraj až po sponzory a mediální partnery.

Nic z toho by ale nebylo, kdyby za týmem HC North Wings od začátku nestál manažer klubu a náš prorektor pro vědu doc. Martin Novák. Toho obvykle zmiňujeme v souvislosti s patenty na inovace v oblasti broušení hliníkových slitin, jeho domovskou Fakultou strojního inženýrství UJEP či významnými vědeckými projekty. Fakt, že volný čas tráví jako hokejový rozhodčí, je znám již méně. V tomto případě ale sehrál významnou roli. Martinovy zkušenosti v hokejovém světě byly klíčem k úspěšnému procesu přijímání do Univerzitní ligy ledního hokeje, jehož podmínky jsou poměrně náročné a přísné.

Chceme tedy, kromě všech výše zmíněných, poděkovat na tomto místě právě jemu. Děkujeme, pane docente, a přejeme Vám, celému týmu i všem fanouškům ústeckého hokeje mnoho radosti, nejen během přípravných srpnových a zářijových exhibičních utkání, ale i v celé sezóně 2020/2021!

(A hleďte chlapcům na ty nejdůležitější zápasy s brněnskou Masaryčkou a budějovickými Black Dogs pořádně nabrousit brusle!♥)