Univerzitní knihovna pořádá Slovinské dny na UJEP

Vědecká knihovna Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem pořádá při příležitosti slovinského předsednictví Evropské unii SLOVINSKÉ DNY NA UJEP. Záštitu nad nimi převzala velvyslankyně Slovinské republiky v České republice Tanja Strniša.

Stalo se již tradicí, že Vědecká knihovna UJEP po celý měsíc duben a listopad věnuje pozornost státu, který právě předsedá Evropské unii.

Slavnostní zahájení Slovinských dnů na UJEP za přítomnosti paní velvyslankyně a vedení UJEP se uskuteční ve středu 10. 11. 2021 od 13:30 h ve volném výběru knihovny. Součástí zahájení bude i uvedení výstavy Slovinsko.

RNDr. Ivan Farský, CSc., z katedry geografie PřF UJEP připravil pro Slovinské dny přednášku Toulky Slovinskem známým i méně známým, která se uskuteční v den zahájení, ve středu 10. 11. 2021 od 15:00 h v počítačové studovně Vědecké knihovny UJEP.

MgA. Aneta Bendáková, ilustrátorka a lektorka knižní vazby, absolventka Fakulty umění a designu UJEP povede ve středu 24. 11. 2021 od 15:00 h komiksový workshop na téma Slovinsko. Na workshopu se účastnici dozvědí o základních principech komiksu, vymyslí si svého hlavního superhrdinu a podívají se s ním do Slovinska.

Kulturní program Slovinských dnů na UJEP doplní promítání cyklu krátkých videí o Slovinsku a dokumentů Bovec s Evou Samkovou a Bohinj s Evou Samkovou. V pondělí 22. 11. 2021 od 15:00 h v počítačové studovně VK.

V úterý 30. 11. 2021 budou v počítačové studovně VK vyprávět studentky Eva Svobodová (fakulta životního prostředí) a Kristýna Vrabcová (přírodovědecká fakulta) o svém studijním Erasmus pobytu ve Slovinsku.

Po celý listopad budou v knihovně instalované výstavky publikací
o Slovinsku
(vstupní hala a volný výběr Vědecké knihovny UJEP).

Všechny jmenované akce proběhnou v prostorách Vědecké knihovny UJEP na adrese: Pasteurova 5, 400 96 Ústí nad Labem. Vstup na všechny akce je volný.

Slovinské dny

Přednáška Slovinsko – Toulky Slovinskem známým i méně známým

Slovinsko očima studentů UJEP

Workshop