Univerzitní stromek letos obdaruje domov pro seniory

Tradiční rozsvícení Vánočního stromu UJEP letos nebylo z důvodu zhoršující se epidemické situace realizováno. Přesto má univerzitní stromeček i v tomto roce svoji hodnotu symbolickou a je výzvou i motivací pomáhat druhým.

Vánoční strom UJEP se rozsvítil letos 26. 11. 2021. Pandemie covid-19 sice znemožnila hromadné setkání zaměstnanců a studentů univerzity, Vánoční strom UJEP je ale i letos důvodem pro zastavení a vánoční inspiraci.

„Rozsvícení Vánočního stromu UJEP má vždy zejména symbolický význam, otevírá advent a přivádí do našich životů období Vánoce. Velmi rád se při tom s našimi zaměstnanci setkávám, “ říká rektor Martin Balej.

Šestiletá Jedle kavkazská stojí v Kampusu UJEP přímo na náměstíčku před rektorátem. Tradičně před začátkem adventu je nazdobena a připravena nejen zářit v době vánoční, ale také nést na svých větvích speciální vánoční inspiraci. Již čtvrtým rokem je totiž středobodem akce Stromeček splněných přání.

Organizátorem Stromečku splněných přání je Studentská unie UJEP. Je to akce, která má přivést vánoční radost i lidem, kteří v životě nemají tolik štěstí, jejich práce a životy si zaslouží poděkování či pozornost. V letošním roce se zaměřila na domov důchodců.

„Letos jsme na Vánoční strom UJEP zavěsili lístečky inspirativní. Obsahují náměty či nápady na dárky, které by mohly lidi v domově pro seniory potěšit a obdarovat. Mají za sebou dva náročné roky, během kterých byli často izolovaní od svých blízkých. Tyto inspirující nápady jsou zveřejněny i na sociálních sítích Studentské unie UJEP,“ říká její prezident Filip Matoušek.

Kromě lístečků je u Vánočního stromu UJEP zároveň připevněn informační plakát s veškerými organizačními informacemi akce Stromeček splněných přání IV.

Studenti a zaměstnanci UJEP, stejně jako široká veřejnost, se mohou zakoupením dárku připojit k této akci, buď jeho zanecháním na recepci Pedagogické fakulty UJEP, při vstupu vpravo vedle studovny (České mládeže 8, Ústí nad Labem), nebo vyzvou členům SU UJEP, aby si pro dárek přijeli a převzali ho (e-mailem na adresu , kde uvedou svoje jméno, adresu a telefonní číslo).

Dárky je potřeba odevzdat nejpozději do 20. 12. 2021 aby mohly být dne 22. 12. 2021 převezeny a předány do domova pro seniory.

„Pro mě je každoroční rozsvícení univerzitní jedle hlavně příležitostí poděkovat našim zaměstnancům za práci a studentům popřát studijní úspěchy. V posledních dvou letech tak, bohužel, nemohu činit osobně. Každopádně je mým přáním zejména jejich pevné zdraví a uchování potřebného optimismu pro překonání nelehké, takřka izolační situace, která vstoupila do našich životů. Je třeba se s ní poprat. Jsem rád, že kolem sebe vidím stále dostatek optimismu a nad rouškami usmívající se oči,“ uzavírá rektor Martin Balej.

Kontakty: Filip Matoušek, prezident SU UJEP, , 608 608 901 FB: https://www.facebook.com/StudentskaUnieUJEP; Instagram: @su.ujep