Programy TA ČR, GA ČR a příprava projektů

19. 5. 2022

čtvrtek – 9.30–15.30                                                                          
místo konání: Aula PF – CANA – České mládeže 8

9:30 – 12:30 Financování výzkumně – vývojových aktivit z programů Technologické agentury ČR (M. Kuželková, L. Mlčák)

12: 30 – 13:30 Přestávka na oběd

13:30 – 15:30 Rychlý přehled dalších národních a mezinárodních dotačních možností, GA ČR projekty se zaměřením na JUNIOR STAR, příprava projektových žádosti – čemu věnovat pozornost, časový harmonogram přípravy a další praktické tipy (H. Galiová)

Název: “ Programy TA ČR, GA ČR a příprava projektů”

Bližší informace k dopolední části: Seminář se průřezově věnuje fungováním podpory průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje poskytovanou Technologickou agenturou ČR. První část je zaměřena na představení programů a bude se věnovat programům dle jejich tematického zaměření, ukázkami typových příkladů či představením úspěšně podpořených projektů firem, výzkumných organizací a veřejného sektoru. Zmíněny budou také programy zaměřené přímo na mezinárodní spolupráci a specifika zapojení zahraničních partnerů do programů TA ČR. Druhá část semináře se zaměří na základní principy financování, životní cyklus projektu a jeho jednotlivé části. Následně budou specifikována jednotlivá projektová témata, jako je uznatelnost nákladů, duplicita financování, vymezení se proti obdobným projektům, míra podpory a kofinancování, proces hodnocení a nejčastější chyby v projektech apod. Před seminářem i během semináře bude možné pokládat otázky k tématu.

Přednášející: Seminářem budou provázet Ladislav Mlčák a Milly Kuželková, kteří v Technologické agentuře pracují v oddělení poradenství. Dlouhodobě se věnují konzultacím v oblasti přípravy projektových žádostí, zacílení projektů do vhodného programu, doporučeními při tvorbě projektů či při sestavování konsorcií. Jsou členy programových týmů na TA ČR a tematických inovačních platforem, věnují se taktéž sběru zpětné vazby, analytické činnosti, propojování subjektů a podpoře regionálních inovačních ekosystémů.

Bližší informace k odpolední části: V odpolední části budou představeny další dotační možnosti na národní i mezinárodní úrovni, podrobněji budou představeny projekty GA ČR a zejména program JUNIOR STAR, poslední blok bude zaměřen na praktické rady z přípravy projektových žádostí.

Přednášející: Hana Galiová pracovala od roku 2014 do dubna 2022 v Centru projektového servisu UJEP. Její hlavní agendou byly projekty vědy a mezinárodní spolupráce, zejména národní projekty TA ČR, GA ČR, a mezinárodní projekty např. Horizon, SN – CZ, Interreg, projekty Magistrátu města Ústí nad Labem. Na projektech se podílela zejména v úrovni administrativní a věcné podpory při přípravě a realizaci projektů, dále v oblasti komunikace s poskytovateli dotace a řešiteli projektů, formální podávání projektů. Od května 2022 bude působit na Fakultě sociálně ekonomické v Centru výzkumu..

V případě zájmu kontaktujte Fakultní koordinátory SGS a vzdělávacích aktivit!
Kontakt:
PF: Radka Ryglová, 
FSE: Mgr. Lenka Petláková,