Univerzitní stromek letos obdaruje maminky s dětmi

Tradiční rozsvícení Vánočního stromu UJEP přichází vždy s první adventní nedělí. Letos bude univerzitní stromeček pomáhat matkám s dětmi v azylových domech. Vánoční strom UJEP v univerzitním městečku, přímo na náměstíčku u rektorátu, se letos rozsvítí 25. 11. 2022. Hromadné setkání zaměstnanců a studentů univerzity u symbolického vánočního stromku je již několik let příležitostí pro zastavení a vánoční inspiraci. Pro zahřátí těla i navození adventní atmosféry je připravený svařáček a vánoční mlsání, téma Vánoc s kytarou připomene Šimon Chvojka, student katedry hudební výchovy PF UJEP, a hlavně charitativní akce Stromeček splněných přání, kterou při té příležitosti zahajuje Studentská unie UJEP. SU UJEP organizuje Stromeček splněných přání již popáté jako aktivitu, která má především přivést vánoční radost i lidem, kteří v životě nemají tolik štěstí. V letošním roce se zaměřila na azylové domy nejen pro matky s dětmi v Ústí nad Labem a okolí.

I tentokrát budou na Vánočním stromu UJEP zavěšeny inspirativní lístečky s náměty na dárky, které by mohly maminky a jejich děti v azylovém domě potěšit“, říká prezidentka SU UJEP Barbora Bernatová.

U Vánočního stromu UJEP bude připevněn informační plakát s veškerými organizačními informacemi akce Stromeček splněných přání V. K zakoupení dárku se může připojit i ústecká veřejnost, buď jeho zanecháním ve studovně na Pedagogické fakultě UJEP (České mládeže 8, Ústí nad Labem), nebo vyzvou členům SU UJEP, aby si pro dárek přijeli a převzali ho (e-mailem na adresu , kde uvedete své jméno, adresu a telefonní číslo). Dárky je potřeba odevzdat nejpozději do 16. 12. 2022.

Další informace jsou dostupné zde.

Kontakty na SU UJEP: Barbora Barnatová, prezidentka SU UJEP,
, mobil: 731789870,
FB: https://www.facebook.com/StudentskaUnieUJEP; Instagram: @su.ujep

Plakát Rozsvícení vánočního stromu