Běžec na lyžích na Univerziádě

Krátký medailonek o našem běžci na lyžích, který letí za naší Alma Mater na Univerziádu v Lake Placid:

Jmenuji se Daniel Oskar Hozák a je mi 19 let. Věnuji se běžeckému lyžování na vrcholové úrovni. Bydlím v Děčíně, kde jsem také vystudoval Gymnázium. Na UJEP studuji prvním rokem na Fakultě Strojního Inženýrství. Jezdím za klub LK Slovan Karlovy Vary, většinu mých tréninků tedy dělám na Božím Daru, kde máme základnu, nebo doma v Děčíně.

Jsem členem Juniorské národní reprezentace už druhým rokem. Minulý rok jsem absolvoval mé první Mistrovství světa juniorů, letos se o kvalifikaci pokouším. Také jsem se účastnil EYOFu ve Finském Vuokatti. Za pár dní (9. 1.) odlétám na Univerziádu do Lake Placid. Pokud mi nevyjde MSJ, bude to můj vrchol sezóny. V plánu mám ještě několik Českých pohárů, Mistrovství ČR, Akademické mistrovství ČR a podle podmínek kontinentální pohár OPA.

Ve dnech 29. a 30. 12 se konal Český pohár v Jablonci nad Nisou. Ve čtvrtečním závodě na 10km bruslením jsem skončil 3. mezi juniory. Po mém nevydařeném začátku sezóny to byl konečně povedený závod. V pátek se jel závod 10km klasicky. Dojel jsem mezi juniory 6. Měl jsem ale problém s lyžemi a možná mě to nějaké pozice stálo.