AMČR 2023 V BĚHU NA LYŽÍCH

6. – 8. února 2023 proběhlo v Novém Městě na Moravě Akademické mistrovství ČR v běhu na lyžích za účasti 7 studentů UJEP.

Jmenovitě: Daniel Hozák, Michaela Moučková, Anna Dvořáková, Nikol Majcherová, Tomáš Hladík, Klára Belzová, Šimon Růžička.

Univerzita J. E. Purkyně získala historicky první medaili z AM ČR v podobě stříbra Daniela Hozáka z individuálního závodu klasickou technikou na 10 km.

Další velmi dobré výsledky předvedla studentka PřF UJEP Michaela Moučková, která obsadila 6. místo v závodu na 5 km klasicky. Také v závodu s hromadným startem na 10 km se držela do poloviny trati na 5. místě, ale pro potíže s astmatem v mrazivém počasí závod musela vzdát. Povedená byla i smíšená štafeta, která ve složení Hozák – Moučková – Růžička se po dvou úsecích dokonce držela na druhém místě, ale nakonec doběhla na 6. Další dobré výsledky: 11. Anna Dvořáková.

Vedoucí akce je s předvedenými výkony velmi spokojen, s konstatování, že jsme byli 2. nejpočetnější výpravou složenou převážně z amatérských závodníků a členů Oddílu lyžování USK Slávie Ústí nad Labem. Oddílu běhu USK Slávie patří poděkování za poskytnutí materiálního a servisního vybavení pro přípravu a mazání lyží.

Videodokumentaci naleznete na Instagramu Univerzitního týmu běžeckého lyžování zde.