Sportovní den rektora 2023

Letošní tradiční Sportovní den rektora hlásal: “Pojďte si s námi protáhnout svaly a kosti!”
Jediný den v roce, kdy si studenti, zaměstnanci a partneři UJEP mohou porovnat síly ve sportovních disciplínách.

Rektor doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. vyhlásil volno pod podmínkou aktivní účasti na sportovním dni. Do areálu sportovní haly pedagogické fakulty, SPŠ Resslova, FZŠ České mládeže, plaveckého bazénu na Klíši a Golfresortu Terasy dorazilo cca 100 zaměstnanců a přibližně čtyřnásobné množství studentů. Aktivit k vyzkoušení bylo vážně hodně a bylo z čeho vybírat.
Například box s Lukášem Konečným nebo tanec s Honzou Onderem. Plavání či akvabely s Kristýnou Horskou. Orientační běh s Matějem Hnízdilem. Golf s Patrikem Balcarem a Golf UJEP. Házecí trenažér amerického fotbalu od Blades. A velká spousta dalších tradičních i netradičních sportů.
V rámci doprovodného programu byla děkanem PF docentem Bláhou prezentována přednáška o zdravém životním stylu a vyhlášena soutěž o „nejvíce sportující fakultu“ (výpočet proveden poměrově z prezentovaných účastníků v den akce vzhledem k počtu členů akademické obce – studentské části). Tento rok zvítězila pedagogická fakulta, putovní pohár předá děkan doc. Havel z fakulty zdravotnických studií, která vysokou aktivní účast z minulého roku neobhájila.