Úspěchy Jaroslava Trkovského

Sezonní report od Jaroslava Trkovského člena @victoria_vsc_msmt a reprezentanta v házené:

“Sezóna 2022/2023 byla z mého pohledu tou nejvíce vydařenou sezónou za celou dobu mého 5ti letého působení v A-týmu Lovosic, a to jak po týmové tak i po individuální stránce. Za celou sezónu se mi povedlo nastřílet 208 gólů a stal jsem se tak 2. nejlepším střelcem celé Chance Extraligy.

Velice povedená byla zejména základní část, kdy se nám podařilo umístit na 2. místě a získat tak 46 bodů. Základní část jsme tedy končili s bilancí 23 výher a 3 proher.Ve čtvrtfinále play off se nám podařilo navázat na dobré výkony ze základní části, a tak jsme přes tým z Frýdku Místku postoupili v nejkratším možném čase. To se bohužel nedá říct o semifinále s Karvinou, kdy se nám nepodařilo navázat na skvělou formu, která nás provázela celou sezónou. S Karvinou jsme odehráli velice dobré a vyrovnané zápasy, bohužel jsme ale nedokázali využít výhodu domácích prostředí a sérii jsme tak prohráli 1:3.Pro nás ale tímto sezóna neskončila, jelikož nás čekaly ještě boje o 3 místo s týmem ze Zubří. Tuto sérii jsme vyhráli 3:0 a před domácími fanoušky jsme tak oslavovali zisk bronzové medaile.

Dalším velkým pozitivem v letošní sezóně bylo také to, že jsem se pravidelně účastnil reprezentačních kempů mužů. Na začátku roku jsme odehráli s reprezentací několik přípravných zápasů v Lotyšsku, Francii a také v Česku. Následně pak proběhly kvalifikační utkání o EURO 2024. Kvalifikaci jsme úspěšně zvládli a postoupili tak na vrcholný turnaj, který se odehraje v lednu 2024 v Německu.”