Studenti UJEP reprezentovali na Akademičkách

1564 akademických sportovců ze 33 vysokých škol se představilo na Českých akademických hrách v Olomouci 2023. V celkovém pořadí všech sedmnácti zastoupených sportů zvítězila domácí Univerzita Palackého, která si udržela náskok před druhou Univerzitou Karlovou a třetí Masarykovou univerzitou v Brně, UJEP skončil na úctyhodném 11. místě.

UJEP vyslala do Olomouce celkem 75 studentů. Titul akademického mistra získal Samuel Camara v hodu kladivem, házenkářky vybojovaly titul akademických mistryň a Kristýna Horská vyhrála polohový závod na 200 metrů i 50 metrů – prsa. Stříbrnou medaili vysprintoval Stanislav Jíra v běhu na 100 metrů, Michaela Malinová v plavání na 100 metrů – prsa a tým házenkářů předvedl kvalitní výsledek ve formě titulu akademických vicemistrů. Cenný kov za třetí místo získala Venuše Žitná v hodu oštěpem a opět Michaela Malinová v disciplíně 50 metrů – prsa. Důležité body pro naši univerzitu za bramborové medaile získal ženský florbalový tým, Jan Zeman v kuželkách, Kristýna Horská v plavání na 100 m volným způsobem a také za 50 m volným způsobem, v polohové štafetě 4×50 m se o 4. místo postaral Grupáč Radek, Horská Kristýna, Kroupa Ondřej a Malinová Michaela.

České akademické hry v Olomouci jsou už minulostí, ale mnoho sportovců ve svých rozhovorech po závodech a turnajích už prozradilo, že se těší na jejich příští dějství v roce 2024, kdy bude vrcholný akademický šampionát hostit Liberec.