Ministryně Langšádlová na UJEP

Dne 20. 9. 2023 navštívila univerzitu ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová. Ministryni, která je současně také předsedkyní Rady pro výzkum, vývoj a inovace, přivítal rektor Jaroslav Koutský ve své kanceláři a společně s prorektorem pro vědu a výzkum Janem Slavíkem diskutovali témata transferu znalostí a technologií, lidí ve vědě, ale také možnosti podpory a pomoci ústecké univerzitě. Již nyní byla dohodnuta listopadová návštěva Heleny Langšádlové na UJEP, kdy ministryně plánuje setkat se studenty a mladými vědci naší univerzity.

Helena Langšádlová se následně setkala s děkanem filozofické fakulty Václavem Drškou a Danielem Kroupou. Oba muži ji přivítali před budovou fakulty. Hodinu společně stráveného času vyplnili porozuměním tématu, že věda i výuka mají řadu pater, excelentních i solidních, která bez sebe nemohou existovat.

Helena Langšádlová si v našem kampusu nenechala ujít ani akci Evropský týden udržitelného rozvoje, ke které se v letošním roce UJEP poprvé připojila. Stala se tak, neoficiálně, dámou, která Evropský týden udržitelného rozvoje na UJEP odstartovala. V univerzitní menze jsme ji vyfotili před „výstavkou“ dvou set plastových krabiček, které denně zaměstnanci a studenti univerzity spotřebují při vyzvedání svých obědů. Zároveň byl ale na místě také model systému vratných krabiček na jídlo, který se Menza UJEP chystá zavést do konce roku 2023.

Před odjezdem si pozornost ministryně Langšádlové ještě přitáhla krásná výloha našeho Univerzitního knihkupectví a my věříme, že si tam kvalitně nakoupila.