Kurz: Zdravý životní styl (VSC)

Datum konání: 24.11. Termín podaní přihlášek: 17.11.2023

Vzdělávací program je zaměřený na získání specifických znalostí a dovedností v oblasti zdravého životního stylu. Kurz je určený pro všechny vysokoškolské studenty i pro širokou veřejnost s ukončeným středoškolským vzděláním s kladným vztahem k pohybu v oblasti rekreačního a profesionálního sportu. Absolvent získá aktuální poznatky ve vybraných oblastech zdravého životního stylu a bude umět vytvářet pohybové režimy, které disponují kvalitní technikou provedení a pozitivně ovlivňují zdravý životní styl jedince.  Nově získané poznatky bude umět prezentovat v oblast školství, sportu i komerčním prostředí.

Obsah kurzu:

Teoretická část: Význam a benefity pohybové aktivity, pohyb v prevenci civilizačních onemocnění, kompenzační cvičení jako součást sportovním tréninku, fitness.

Praktická část: Fitness aktivity, např. kondiční trénink s využitím pravidel pro sestavování kondičních programů, coretraining, aplikace balančních cvičení v kondičním tréninku bez i s využitím pomůcek (overball, gymball, balanční čočka), metodika posilování s expandery, medicinbaly, flexibary a činkami. Kompenzační cvičení ve sportu, SM systém.

Forma: Jednodenní, prezenční

Vzdělávací cíl: Cílem kurzu je rozšíření specifických znalostí a dovedností v oblasti zdravého životního stylu.

Počet účastníků a upřesnění cílové skupiny pedagogů: Program je určen pro vysokoškolské studenty, pro učitele 2. stupně ZŠ a učitele SŠ, pro ostatní pedagogické pracovníky, učitele tělesné výchovy. Počet účastníků ve skupině – 20 osob.

Plánované místo konání: Prostory PF UJEP – gymnastická tělocvična a učebny PF UJEP.

Odborný garant: doc. PhDr. Jana Pyšná, Ph.D.

Způsob vyhodnocení akce: Za úspěšné absolvování kurzu bude předáno osvědčení.