Zažijte matematiku jinak! Přijďte 14. 3. oslavit „π Day“ na PřF UJEP.

Katedra matematiky zve pedagogy, žáky, studenty i veřejnost 14. března 2024 na půdu Přírodovědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (Budova CPTO, 7. patro). U příležitosti mezinárodního dne matematiky čeká na návštěvníky celá řada zábavných aktivit.

Datum bylo vybráno na počest Ludolfova čísla, neboli čísla “pí”, které má v jedné z nejběžnějších aproximací hodnotu 3.14 v dekadickém zápisu. Mottem letošního ročníku je “Playing with Math”.

Ve spolupráci s Jednotou českých matematiků a fyziků, p.s. Ústí nad Labem připravil kolektiv katedry matematiky následující program:

10:00—12:00 hodin program pro školní kolektivy. (Přihlášky, prosím, posílejte emailem sekretářce katedry matematiky Ing. Michaele Nedvědové na email: .)

14:00—17:00 hodin program pro veřejnost, jednotlivce, zájmové skupiny (kroužky), rodiny, učitele i studenty všeho věku. (Hlásit se nemusíte-prostě přijďte!)

Zvídaví matematici se mohou těšit na následující program:

  • stezka matematické odvahy
  • turnaje v matematických hrách
  • poklidné matematické dramatizace
  • pečení matematických koláčků
  • a mnoho dalšího

V rámci odpoledního programu proběhne od 15 hodin také Didaktický seminář pro učitele na téma Didaktická hra ve výuce matematiky. Více informací o akci najdete na stránce „π Day“.

Plakát k akci