1 den pro vaše sny!

23. října se koná třetí ročník Festupu.

A sice na Pedagogické fakultě UJEP, pod záštitou pana rektora Baleje a v režii Inovačního centra Ústeckého kraje. Festival pomáhá studentům naší univerzity, ale i začínajícím podnikatelům z celého regionu rozpracovat své nápady a uplácat z pěny podnikatelských snů pevný a konkurenceschopný podnikatelský záměr.

Jak na to, abyste nic neprošvihli? Tady je manuál.

Celé to začíná ve 14:00. Dorazíte na místo, u Mirka ve stánku na Pajdě si dáte sweet city kávu a projdete se kolem vystavených exponátů. Těmi nebudou jen různé inovativní hračky a lahůdky, ale i samotní lidé, kteří je stvořili. Protože přesně o tom Festup je. Ukázat vám tváře těch, kdo tyhle novinky tvoří. Abyste zjistili, že se od vás nijak neliší, a že tady příští rok klidně můžete stát i vy sami.

Pitchujte na Myia a vyhrajte iPhone 6s

Pokud máte nějaký podnikatelský nápad, i když třeba jen ve stavu embrya, koukejte se zaregistrovat v aplikaci Myia. Pak stačí nápad stručně popsat, obejít stánky (10 bodů), co nejvíc účastníků (1 bod), nezapomenout na Českou spořitelnu a nasbírat největší počet bodů. Pokud se vám to podaří, čekají na vás celkem pěkné výhry (iPhone 6s, sluchátka Beats a reprák od JBL).

Inspirujte se neúspěchy úspěšných

Ve 14:30 jdou v rámci Success/FuckUp stories s kůží na trh první úspěšní podnikatelé. Budou se jeden po druhém (s hodinovou přestávkou) až do šesti večer samozřejmě trochu vytahovat, ale to si klidně zacpěte uši a zpozorněte až v okamžiku, kdy začnou dojatě fňukat a svěřovat se i se škobrtnutími, která cestou k úspěchu neminou nikoho. Uvidíte, že vás to ve vašich podnikatelských snahách pořádně nakopne! Tím spíš, že mezi osobnostmi, které do Ústí letos přijedou, jsou třeba režisér One Man Show Markus Krug, CEO Dáme Jídlo Jan Matějů či marketingová manažerka Googlu, která bude mluvit i o tom, jak s Googlem vyrůst. Bez zaulejvání.

Nechte si vygenerovat nápad.

Ovšem jen pokud jste už registrovaní, protože tenhle workshop, ve kterém vám zkušení machři poradí jak svůj podnikatelský nápad vycizelovat tak, aby šlapal, je už plně obsazený. Takže nic, dál.

StartUpové Rande

Zamilujte se! Do projektu či do toho, kdo ho dělá, to je jedno. Najděte si pro svůj projekt brigádníky nebo naopak v některém z místních startupů zakotvěte jako historicky první zaměstnanec. Zkrátka se spárujte! Tahle sranda se koná pouhou hodinku a půl, od 16:30 do 18:00 a slouží výhradně k seznámení. Tak ji neprošvihněte.

Ugrilujte si svého StartUpera

Nevyhráli jste ani jednu z cen? Slavní vás neinspirovali? S nikým jste se neseznámili a připadáte si v tom davu inovativců neúspěšní a opuštění? Přijďte si od 19:00 zchladit žáhu do 50baru a zkritizovat prezentujícím odvážlivcům jejich nápady na podnikání. Pořádně se do nich opřete, dštěte oheň a síru, posmívejte se a dloubejte je pěkně do slabých míst. K tomu všemu ještě můžete ukusovat skutečné grilované burgry a prskat na ty chudáky drobečky! A nebo… nebo si na pódium stoupněte sami a zkuste přihlížející dav zaujmout něčím, co vám už nějakou dobu leží v hlavě. Nemáte co ztratit. A možná dokonce odejdete s pocitem, že podnikat můžete i vy!