CPTÓčko finišuje do poslední třetiny

Historicky největší stavba naší univerzity roste jako z vody! Centrum přírodovědných a technických oborů UJEP, tzv. CPTÓčko v srdci kampusu, má za sebou více než rok od položení základního kamene, a je to na něm rozhodně vidět.

„V současné době je výstavba CPTO ve fázi dokončení hrubé stavby. Čeká nás montáž technologií a vybavování interiéru zařizovacími předměty. V poslední fázi dojde k finálním úpravám venkovních prostor,“ vysvětluje kvestor Leoš Nergl.

Podívat se, jak se stavbě vede, přijely v pondělí do Ústí nad Labem náměstkyně ministra školství pro řízení sekce ekonomické Zuzana Matušková a ředitelka odboru investic Yveta Kurfürstová.

S oběma dámami se setkali rektor Martin Balej společně s kvestorem Leošem Nerglem. Tématem byly rovněž další investiční záměry naší univerzity, jakými jsou například rekonstrukce Domu umění na Klíši, výstavba objektu pro Fakultu zdravotnických studií UJEP v areálu Masarykovy nemocnice v Ústí či výstavba CEMTECH pro fakultu strojního inženýrství v Kampusu UJEP.

„Část setkání jsme věnovali také diskusi, jak naše univerzita nakládá s dalšími budovami. V té souvislosti jsem paní náměstkyni seznámil s koupí objektu UJEP v Hoření ulici městem Ústí,“ doplňuje rektor Martin Balej. CPTÓčko musí být hotové do konce roku 2019. Držte nám palce, ať všechno klapne na jedničku!