Aktuální výzvy OP PIK/OP TAK/Harmonogramy

OP PIK

Otevřené výzvy v rámci OP PIK včetně několika typů výzev reagujících na současnou situaci zde:

 https://www.oppik.cz/dotacni-programy

APLIKACE – výzva VIII

Cílem výzvy je získávání nových znalostí potřebných pro vývoj nových produktů, materiálů, technologií a služeb prostřednictvím realizace projektů průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje. Část alokace je vyčleněna pro sektor civilního dopravního letectví.

Z důvodu aktuální situace související s přijatými opatřeními a následky epidemie Covid-19 a sou- časně problematickým financováním národního programu na podporu VaV TREND je u VIII. Výzvy programu Aplikace opětovně prodloužena doba příjmu žádostí o podporu o dva týdny, a to z původního termínu 15. 1. 2021 do 1. 2. 2021.

Více informací např. zde: https://www.agentura-api.org/cs/programy-podpory/aplikace/aplikace-vyzva-viii/

OP TAK

Nový Operační program Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK) je přímým nástupcem končícího Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK).

V současné době probíhají ze strany české vlády intenzivní přípravy a jednání o finální podobě jednotlivých dotačních programů.

První výzvy – tedy možnost reálně žádat o dotace z OP TAK by měly být vyhlášeny ve 2. polovině roku 2021.

Více informací např. zde: https://www.dotace-optak.cz/

Harmonogram výzev OP ŽP na rok 2021

Harmonogram výzev na rok 2021 a nabídka dotací je dostupná zde: https://www.opzp.cz/ nabidka-dotaci/

Fond malých projektů ELBE LABE

V roce 2021 je poslední možnost pro předkládání projektů v rámci období 2015 – 2020. Jsou vypsány celkem 4 termíny, projektové žádosti lze předkládat do  29.  1.,  30. 4., 23. 7. a 8.10.2021.

Samotné schvalování projektů poté proběhne ve dnech 19. 3., 18. 6.,10. 9. a 26. 11. 2021. Podrobné informace naleznete zde: https://www.elbelabe.eu/cz/