Filmové léto s UJEP

Přijďte si užít Filmové léto do kampusu. Filmové čtvrtky promítáme celé prázdniny. Od června do srpna 2022 pravidelně promítá ústecká univerzita ve svém kampusu filmy s různorodou tematikou. Konkrétně v místním venkovním amfiteátru. Ten byl v minulém období využíván sporadicky na izolované akce, během nedávného mistrovství světa v hokeji zde například probíhaly projekce přenosů hokejových zápasů naší reprezentace.

„Bylo nám jasné, že amfiteátr nenecháme ležet ladem. Jeho dispozice z něho činí prostory hodné letního kina, a tak jsme toho využili. Rozhodli jsme se letošní léto Ústečanům zpříjemnit pozvánkou do kampusu na filmové promítání,“ říká prorektor pro vnější vztahy prof. Pavel Doulík.

 

Každý čtvrtek od 17:30 h bude UJEP ve svém amfiteátru uprostřed kampusu promítat filmy s různorodou tematikou. Promítání bylo zahájeno minulý čtvrtek 2. 6. 2022 projekcí filmu Zátopek. Dne 9. 6. 2022 pokračuje filmem týdne Víno nás spojuje. Před filmem je pro návštěvníky připravena v přilehlé kavárně Kampuska degustace vín ústecké kavárny a vinárny V klášteře.

„I další večery budou tematicky pojaté, například na 23. 6. 2022 je s filmem propojeno povídání o kávě a samozřejmě degustace kávy v naší kavárně. Přednášku povedou lidé z Ústecké pražírny, od které Kampuska a univerzita kávu odebírají,“ upřesňuje Ing. Ondřej Kounovský, vedoucí oddělení marketingu a propagace na UJEP.

 

Poslední červnová čtvrteční projekce 30. 6. 2022 proběhne již od 10:00 h, film Myši patří do nebe bude promítán dříve, protože je tento den primárně určen žákům a studentům, kteří ráno dostanou vysvědčení a mohou si následně slavnostní den zpříjemnit sledováním filmu v našem amfiteátru. Atmosféru toho pravého letního kina zaručuje v Kampusu UJEP blízkost kavárny Kampuska. Zde si kromě skvělé kávy a sladkých pochutin můžete dát třeba i letní koktejly. K promítání patří i popcorn, který bude pro návštěvníky, samozřejmě, také připraven.

„UJEP promítá za jakéhokoliv počasí. Velkoplošná obrazovka amfiteátru navíc nepotřebuje čekat na tmu a je viditelná i za slunečné oblohy. Promítání je zcela zdarma a přijít může kdokoliv,“ uzavírá Ondřej Kounovský. Každý čtvrtek celé léto tedy stačí přijít do univerzitního kampusu, pohodlně se usadit před obrazovkou nebo na vlastní dece usednout do trávy, a zhlédnout s univerzitou a přáteli film týdne.

Červnový program
Více o Filmovém létu na UJEP