TAČR – aktuální informace

5. VS ÉTA

Předmětem této veřejné soutěže je výběr návrhů projektů aplikovaného výzkumu, experimen-

tálního vývoje a inovací podporovaných z veřejných prostředků TA ČR za účelem naplňování cílů Programu ÉTA.

Hlavním cílem programu je podpora čerpání inovačního potenciálu společenských, humanitních a uměleckých věd (SHUV) jakožto klíčových hráčů pro řešení společenských, ekonomických, technologických, kulturních nebo globalizačních výzev a příležitostí 21. století. Soutěžní lhůta končí dnem 15. 10. 2020. https://www.tacr.cz/soutez/program-eta/pata-verejna-soutez/

Prezentace a záznam z webináře k 5. VS jsou dostupné zde: https://www.tacr.cz/program-eta-prezentace-a-videozaznam-z-webinare-k-5-vs/

Poznámky:

UJEP je držitelem HR Excellence in Research Award, žadatel je za toto bonifikován 1 bodem na- víc (kopie potvrzující e-mailové zprávy z Evropské Komise (EK), kde je uvedeno oznámení, že se uchazeč zařadí do seznamu oceněných vedeného EURAXESS, je přílohou tohoto newsletteru, popř. je na vyžádání u H. Galiové).

Další přílohou newsletteru je informace ze ZAMO k projektům a souběhu pracovních smluv a DPP, je potřeba tento aspekt brát v potaz při přípravě nových projektů, popř. předem konzultovat se ZAMO.


Prostředí pro život – 4. VS

Technologická agentura České republiky vyhlásila ve spolupráci s Ministerstvem životního pro- středí (dále jen “MŽP”) dne 9. září 2020 čtvrtou veřejnou soutěž na podporu aplikovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací v oblasti životního prostředí – Prostředí pro život, podprogram 3 – Dlouhodobé environmentální a klimatické perspektivy (dále jen „veřejná soutěž”).

Je určena výzkumným organizacím, podnikům a organizačním složkám státu a jejich příspěv- kovým organizacím, které mají zájem podílet se na dlouhodobé spolupráci ve výzkumu na zá- kladě zadaného výzkumného tématu č. 7 – Socioekonomický výzkum v oblasti ŽP. Konec soutěžní lhůty 27. 10.

Informace: https://www.tacr.cz/soutez/program-prostredi-pro-zivot/ctvrta-verejna-soutez-3/


TREND – oznámení termínu 4. VS, PP2 „Nováčči“

TA ČR informuje o přípravě této VS, jejíž vyhlášení plánuje na 13. 1. 2021. Více informací:

 https://www.tacr.cz/program-trend-oznameni-terminu-vyhlaseni-4-vs-pp-2-novacci-a-predbeznych-parametru/