Nadace/ČNFB/IGA/CPS informuje

Nadace ČEZ
vyhlašuje veřejné grantové řízení Podpora regionů pro rok 2020, které je zaměřeno na podporu veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, zdravotnictví, sociální péče, osob s handicapem, vědy, vzdělání, kultury, sportu či životního pro- středí. Příjem žádostí je od 6. 1. 2020 do 31. 12. 2020.

Více zde: http://www.nadacecez.cz/cs/vyhlasovana-grantova-rizeni/podpora-regionu.html


Česko-německý fond budoucnosti

Česko-německý fond budoucnosti podporuje rozmanité česko-německé projekty v oblastech mládeže a školství, kultury, partnerství obcí a zájmových sdružení, sociální podpory a podpory menšin. Pro nová či obnovená projektová partnerství nabízí zjednodušený program podpory

„Začínáme!“. Více informací:  http://fb.cz/co-podporujeme/zaciname-span-style-color-red-font-weight-bold-novinka-span/ a zde: http://fb.cz/


IGA (Interní grantová agentura)

V rámci projektů IGA a SGS byli řešitelé požádáni o zhodnocení výhledu čerpání finančních pro- středků v důsledku COVID. Na základě žádostí o změnu byla vedením schválena možnost překročit limitované položky rozpočtu. Následně tyto žádosti o změnu byly schváleny GR UJEP.

V rámci Stimulace a podpory lidských zdrojů v TČ je otevřen příjem návrhů na podporu za dosa- žené výsledky v tvůrčí činnosti, a to do 31. října 2020.


CPS informuje

Dne 1. 8. 2020 byl zahájen celouniverzitní OP VVV projekt U21-KLIP II, zaměřený na realizaci příjez- dových a výjezdových mobilit výzkumných pracovníků a realizaci krátkodobých  stáží/hostování technických pracovníků. Schválený rozpočet projektu činí téměř 7,5 mil. Kč, doba realizace je stanovena do června 2023. Projektovou manažerkou je Mgr. Lenka Kindlová.

Na 1. 10. 2020 je připravováno setkání projektových a finančních manažerů OP VVV projektů za účelem projednání doporučených postupů, sdílení zkušeností a dobré praxe při komunikaci s ŘO, diskuze k interním postupům na UJEP, metodickým postupům a interním kontrolním nástro- jům za účelem úspěšné realizace projektů. Organizace: Mgr. Lenka Stiborová.

V souladu se směrnicí rektora č. 4/2016 k řízení a financování projektové činnosti je na 9. 10. 2020 od 9:00 svoláno jednání pracovní skupiny pro účely supervize ESIF projektů realizovaných na UJEP. Cílem je referovat o dosavadním průběhu řešení a sdílet zkušenosti a případné obtíže a rizika s ostatními projekty. Organizace: Mgr. Lenka Stiborová.

CPS je připraveno obě jednání v případě potřeby uskutečnit formou online setkání.