TAČR

5. VS ÉTA

Soutěžní lhůta pro podávání návrhů projektu k této VS skončila dnem 15. 10. 2020.

Celkem podáno za UJEP v roli hlavního řešitele:

18 projektů (8xFSE, 3xFF, 3xPF, 1xPřF, 1xFUD, 1x FSI, 1xFZS)

V roli spoluřešitele: 7 projektů (2xFSE, 2xFF, 1xFF+FSE, 1xFUD, 1xPřF)

Prostředí pro život – 4. VS

Technologická agentura České republiky vyhlásila ve spolupráci s Ministerstvem životního pro- středí (dále jen “MŽP”) dne 9. září 2020 čtvrtou veřejnou soutěž na podporu aplikovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací v oblasti životního prostředí – Prostředí pro život, podprogram 3 – Dlouhodobé environmentální a klimatické perspektivy (dále jen „veřejná sou- těž”). Je určena pro zájemce podílet se na dlouhodobé spolupráci ve výzkumu na základě zadaného výzkumného tématu č. 7 – Socioekonomický výzkum v oblasti ŽP. Konec soutěžní lhůty 27. 10.

Informace: https://www.tacr.cz/soutez/program-prostredi-pro-zivot/ctvrta-verejna-soutez-3/

TREND – oznámení termínu 4. VS, PP2 „Nováčči“

TA ČR informuje o přípravě této VS, jejíž vyhlášení plánuje na 13. 1. 2021. Více informací:

 https://www.tacr.cz/program-trend-oznameni-terminu-vyhlaseni-4-vs-pp-2-novacci-a-predbeznych-parametru/

BiodivRestore Call 2020

Mezinárodní výzva BiodivRestore Call 2020 otevřena. Jejím cílem je podpořit projekty, které jsou zaměřené na ochranu a obnovu poškozených ekosystémů a jejich biologické rozmanitosti,  včetně zaměření na vodní systémy. Předmětem výzkumu jsou především sladkovodní systémy, ale také suchozemská a mořská prostředí. Zkrácené návrhy projektů lze podávat do 7. 12. 2020. Informační webinář se uskuteční 27. 10. od 14:00.

Více informací zde: https://www.tacr.cz/biodivrestore-call-2020-vyzva-pro-mezinarodni-vyzkum-v-ekologii-obnovy-je-otevrena/

ERA – NET COFUND – VYHLÁŠENÍ VÝZEV

TA ČR na podzim vyhlásí čtyři mezinárodní výzvy ERA-NET Cofund zaměřené na oblasti životního prostředí, digitalizace energetiky, nanomedicíny a informačních technologií.

Více informací včetně termínů: https://www.tacr.cz/mezinarodni-spoluprace-zapojte-se-do-novych-vyzev-era-net-cofund/