IGA/CPS Informuje

IGA (Interní grantová agentura)

Interní grantová agentura informuje, že návrhy na přidělení podpory v rámci Stimulace a podpory lidských zdrojů v tvůrčí činnosti je možné podávat pouze do 31. října 2020. Jedná se o stimulační podporu za dosažené výsledky v tvůrčí činnosti. Specifika oblastí a výše podpory jsou k dispozici v Příkazu rektora č. 2/2018.

V oblasti podpory Studentské grantové soutěže se blíží termín odevzdání žádostí o změnu projektů SGS, ve kterých řešitelé informují o změnách v řešitelských týmech a v čerpání rozpočtů projektů. Žádosti o změnu spolu se zápisem z Grantové komise bylo potřeba zaslat Interní grantové agentuře nejpozději do 23. 10. 2020. IGA zdůrazňuje, že řešitelé projektů SGS jsou povinni vyčerpat všechny finanční prostředky poskytnuté na projekty SGS do konce roku 2020. Zároveň jsou řešitelé projektů SGS povinni dodržet podmínku čerpání finančních prostředků, kdy více než 75 % z celkových osobních nákladů musí připadnout na stipendia studentů.

V projektech tvůrčí činnosti IGA je také možné žádat o změnu v projektu. Termín zaslání podkladů byl stejný jako v projektech Studentské grantové soutěže (23. 10. 2020).

Interní grantová agentura přeje všem řešitelům a členům akademické obce pevné zdraví.

CPS informuje

1.10. 2020 proběhlo kombinovanou formou (prezenčně i on-line) setkání projektových a finančních manažerů OP VVV projektů za účelem projednání doporučených postupů, kontrolních nástrojů a sdílení zkušeností a dobré praxe při realizaci projektů. Prezentovány byly aktuální metodické dopisy ŘO, ošetření dopadů COVID do realizace projektů, problematika zveřejňování výstupů, výklad k indikátoru 6 00 00, informace ze ZAMO k novinkám v oblasti pracovně-právních vztahů, informace z EO, pravidla, kontrolní a pomocné nástroje pro finanční manažery.

V souladu se směrnicí rektora č. 4/2016 k řízení a financování projektové činnosti byla realizována rovněž supervize ESIF projektů, prezenční jednání pracovní skupiny plánované na 9.10. 2020 bylo vzhledem aktuální situaci zrušeno a supervize proběhla distanční formou. Řešitelé a garanti projektů byli s novinkami, doporučeními a komentáři ze strany CPS, EO, ZAMO a OVZ a rovněž s reporty za jednotlivé projekty, vč. řešení aktuálních problémů, informováni formou souhrnné- ho písemného materiálu.

Aktuálně budeme opět detailněji analyzovat dopad všech protiepidemiologických opatření na realizaci jednotlivých projektů (zejména plnění indikátorů ve vazbě na aktivity se studenty VŠ, žáky ZŠ a SŠ, a aktivity vázané na cesty ze/do zahraničí – např. dlouhodobé stáže doktorandů).

CPS je plně k dispozici pro konzultace a dotazy ze strany řešitelů i manažerů, administrátorů.