1:20:33 a 1:40:19

Tohle jsou výsledné 1/2Maratonské časy nejlepších běžců UJEP!

V kategorii Běh o pohár rektora na letošním  1/2Maratonu RunCzech zvítězili Pavlína Palasová a Radek Steklý. Oba jsou studenty univerzity severu. Pavlína studuje fakultu zdravotnických studií, obor fyzioterapie a pochází z malebného Českého ráje, odkud ji do Ústeckého kraje přivedlo právě studium na naší univerzitě. Na Ústecku hodlá zůstat. Líbí se jí zdejší krajina, ve které často a ráda běhá. Její specializací jsou proto spíše terénní tratě. Na ústecký 1/2maraton se přihlásila proto, aby zjistila, jak se jí poběží ve městě, na tvrdém povrchu. Podle toho, kde stojí na fotografii výše, se jí běželo dobře. Pavlíně gratulujeme, a to nejen k vítězství v Běhu o pohár rektora, ale také k velké bílé životní události. Ano, hádáte správně. Pavlína se bude vdávat. Už za týden!

Radek měl letos poslední šanci zkusit na RunCzechu štěstí v barvách UJEP. Dodělává si poslední rok studia na FSE UJEP a k tomu živí čtyřčlennou rodinu. Na univerzitu si prý vždy odskočí z Klíše, kde s rodinou bydlí a odkud pravidelně vybíhá trénovat na Střižák, do Městských sadů nebo na cyklostezku. Radek nám prozradil, že svou přítomností hodlá poctít i blížící se Běh kampusem 25. září 2018. Těšíme se na viděnou a i jemu gratulujeme!

Hned na místě činu pogratulovali oběma vítězům rektor naší univerzity Martin Balej a studentka univerzity a slavná běžkyně Eva Vrabcová Nývltová.