Sněhurka a trpaslíčci (UJEP na Techdays)

Naše univerzita (Sněhurka) se letos opět účastní litoměřického veletrhu technického vzdělávání Techdays. Tenhle veletrh je zajímavý tím, že namísto distinguovaných manažerů s kufříky na kolečkách se po halách v Zahradě Čech prohánějí žáci základních škol (trpaslíčci), které chtějí organizátoři inspirovat k zájmu o technické profese.

Leckdo se možná diví, co dělá univerzita na akci, určené základním školám. Nemáme snad cílit na mnohem starší žáky středních škol? Neoslovujeme děti moc brzy? Inu, raději brzy, než pozdě. Nechceme totiž, aby všechny ty mladé talenty z Ústeckého kraje padly za oběť Shapirovu efektu zpoždění signálu. A tak k nim signál o tom, že na severu Čech je skvělá univerzita, kde mohou na 8 fakultách studovat (nejen) technické obory v doprovodu úžasných osobností a za pomoci špičkového vybavení, vysíláme raději co nejdříve.

Na Techdays tak trpaslíčci měli možnost spatřit Sněhurku ve stříbrných šatech (fakulta strojního inženýrství s 3D tiskárnami, virtuálním svařováním, prototypováním a dalšími hračkami), v oranžových šatech (filozofická fakulta s terénními odborníky a unikátními hračkami specializovaného Centra pro dokumentaci památek), v tmavě zelených šatech (přírodovědecká fakulta s našlápnutými aplikovanými nanotechnologiemi a skvělým týmem mladých výzkumníků) a ve světle zelených šatech (fakulta životního prostředí s drony, světovými GIS, zázračnými rostlinami, oceňovanou analytickou chemií a obligátní sbírkou motýlů…).

Pevně doufáme, že signál byl zachycen.

#myjsmeujep #nasever #tadysenajdes